Un fals doctor a păcălit spitalul de stat. Lucra la Spitalul Județean Ilfov și și-a falsificat diploma

Alt caz de medic fals a fost descoperit de jurnaliștii de la Libertatea. De data asta, este vorba de o femeie care a profesat timp de 10 ani într-o instituție de stat: Spitalul Județean Ilfov. Jurnaliștii susțin că avea o diplomă falsificată și lucra pe baza unui contract de voluntar cu activitate medicală. Ema Schweninger are detalii.

12 Februarie 2019, 10:35 (actualizat 12 Februarie 2019, 20:58) |
Medic fals în spital de stat
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Raluca Daniela Bîrsan lucra de 10 ani în Spitalul Județean Ilfov, în baza unui contract de voluntariat, cu activitate în secția de ginecologie. Ea făcea inclusiv gărzi, chiar și singură, asta a declarat o asistentă.

Potrivit contractelor, avea dreptul să consilieze pacienţii, să scrie foile de observaţie după dictare şi să asiste la vizitele pe care le făceau ginecologii.

În fața jurnaliștilor de la Libertatea, femeia nu a recunoscut că a profesat, însă sunt filmări cu ea în blocul operator, inclusiv când coase o pacientă.

Raluca Daniela Bîrsan pretinde că a "absolvit UMF în 2013” și a pus la dispoziția ziarului o diplomă cu numele său.

Diploma “de absolventă” se află și în dosarul depus de ea la Spitalul Ilfov. Ea spune că a susținut și examenul de rezidențiat, dar nu a luat notă de trecere.

Reprezentanții Facultății de Medicină din cadrul UMF Carol Davila spun că nu au găsit-o în baza de date.

Persoana Raluca Daniela Bârsan nu figurează în evidențele Facultății de Medicină din cadrul U.M.F. “Carol Davila” la studiile curiculare de licență și master. Facultatea de Medicină a U.M.F. “Carol Davila” nu a eliberat niciodată o diplomă de licență pe numele Raluca Daniela Bârsan, au precizat reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București.

Mai mult, nici diploma pe care femeia a pus-o la dispoziția jurnaliștilor de la Libertatea nu arată ca o diplomă emisă de instituție.

Managerul spitalului a declarat că este responsabilitatea șefului de șecție. El a mai spus că a fost întrerupt contractul cu această femeie.

Nu apare nici în baza de date a Colegiului Medicilor din România.

Ministerul Sănătăţii susţine că inclusiv contractul de voluntariat este ilegal. Din 2014, nicio instituţie publică nu mai poate încheia direct un astfel contract cu o persoană fizică, ci prin fundaţii.

Au fost demarate mai multe anchete. Una internă, de către conducerea Spitalului Judeţean din Ilfov. O a doua, de către Consiliul Judeţean Ilfov, institutţie în subordinea căreia se află unitatea medicală.

Secţia 9 de Poliţie s-a autosesizat în acest caz, potrivit unor surse. Şi Ministerul Sănătăţii va depune o plângere penală. Iar Direcţia de Sănătate Publică din Bucureşti a fost trimisă în control.

 

CUVINTE CHEIE
 
Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C 1°C
IASI 1°C -3°C
CLUJ -3°C -2°C
CONSTANTA 2°C 0°C
CRAIOVA 1°C 1°C
BRASOV -3°C -3°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI