Un elicopter militar rusesc s-a prăbuşit în Crimeea. Cei doi piloți au murit

Elicopter Mi-28 al armatei ruse / captura video
Elicopter Mi-28 al armatei ruse / captura video
12 mai 2023, 19:44

„Astăzi, în timpul unui zbor de antrenament planificat în districtul Djankoi, în Crimeea, un elicopter Mi-28 s-a prăbuşit”, fără muniţie la bord, a declarat ministrul într-un comunicat, asigurând că „nu există pagube la sol”.

„Cei doi piloţi au murit. Cauza preliminară este o defecţiune tehnică”, a adăugat acesta.

Mi-28 este un elicopter de atac multirol conceput pentru a distruge vehicule blindate şi concentrări de trupe, atât ziua, cât şi noaptea. Echipajul său este format din două persoane.

Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, este cu regularitate lovită din vara trecută de atacuri atribuite Kievului, care în general nu le revendică.

Mai multe explozii au avut loc în instalaţii militare ruseşti în Crimeea. Baza militară de la Djankoi a fost astfel grav afectată în august 2022 de explozia unui depozit de muniţii, care a provocat un exod al turiştilor, conform Agerpres.

Ministerul ucrainean al Apărării afirmase în martie că rachete de croazieră ruseşti Kalibr fuseseră distruse la Djankoi într-o explozie, ceea ce Moscova a dezminţit, declarând că respinsese atacul unor drone.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite