Un elev din Bihor notat cu 2,80 la Evaluarea Națională a luat 8,70 după contestație. Ce spune ministrul Educației

Cea mai mare diferență de notă la Evaluarea Națională, în urma contestațiilor, a fost în cazul unui elev din Bihor care a primit 2,80 la examenul la Limba Română, iar în urma recorectării nota i-a crescut la 8,70.

30 Iunie 2022, 13:52 (actualizat 30 Iunie 2022, 14:41) Știrile TVR |
Cîmpeanu
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a justificat diferența de 5,9 puncte printr-o "eroare de transcriere", spunând că greșeală a fost făcută la transcrierea notelor din borderou. O altă diferență foarte mare - de 3,75 de puncte - a fost în cazul unui elev din Prahova, tot la Limba română. În urma contestațiilor, în total au existat 17 lucrări cu note modificate cu o diferență de peste două puncte - 16 la Limba română și una la matematică.

Aceste diferențe au fost în județele Constanța, Dâmbovița, Bacău - cu câte 3 note schimbate, Buzău - 2 note schimbate, Cluj, Călărași, Covasna, Gorj, Suceava și Vâșcea, cu câte o notă schimbată cu o diferență de peste două puncte.

Vor fi sancționați profesorii care au corectat inițial aceste lucrări?

Ministrul Educației a susținut că, pentru a nu mai apărea asemenea situații la corectarea lucrărilor, soluția este evaluarea digitalizată, așa cum s-a întâmplat acum în județul Dâmbovița, unde a fost un proiect pilot pentru evaluarea digitalizată. În acest județ, la proba de Matematică, 98,5% dintre notele contestate au rămas nemodificate sau au suferit modificări cu o diferență de cel mult 0,5 puncte. "Factorul uman generează erori. A fost o eroare de transcriere", a spus Cîmpeanu

Întrebat ce riscă acești profesori, ministrul Educației a evitat să dea un răspuns clar: "Abordarea cea mai eficientă este aceea a susținerii digitalizării evalurării. Mai grave sunt erorile în evaluare, care sunt inadmisibile . Cei care au greșit anul trecut anul acesta nu au mai făcut parte din comisiile de evaluare a lucrărilor. (...) Până la sancțiuni, trebuie să formăm profesorii".

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022 au fost publicate joi. Ponderea elevilor care au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională 2022 a crescut ușor, de la 82,3% la 82,4%, în urma soluționării contestațiilor.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională au fost publicate pe site-ul Ministerului Educației. Sorin Cîmpeanu a pledat pentru evaluarea digitalizată

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 28°C 26°C
IASI 26°C 23°C
CLUJ 23°C 22°C
CONSTANTA 24°C 23°C
CRAIOVA 26°C 24°C
BRASOV 23°C 20°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI