Un elev de la Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Buzău riscă exmatricularea după ce a postat un filmuleț în care apare o profesoară, însoțit de un comentariu

3 noiembrie 2018, 10:27

Necazurile lui Andrei Voicu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Hașdeu din Buzău au început în urmă cu 3 săptămâni, când a fost ascultat de profesoara de desen și a primit nota 3 la teorie. Ulterior, băiatul a aflat de la colegi că, în urmă cu cinci ani, profesoara filmase un videoclip care poate fi accesat de oricine, pe youtube. Liceanul a postat filmarea pe grupul închis al elevilor din colegiu, alături de un comentariu.

Profesoara s-a supărat și a cerut conducerii Colegiului convocarea Consiliului Profesoral. A susținut că postarea elevului i-a afectat imaginea. Băiatul și mama sa au fost convocați ca să-și expună punctul de vedere.

În urmă cu câteva zile a avut loc ședința comisiei de disciplină, care a propus sancționarea elevului. Nu este însă clar dacă acesta a încălcat regulamentul.

Profesoara de desen a refuzat să discute cu jurnaliștii, în schimb, directorul adjunct al școlii a precizat care este poziția unității de învățământ: se face anchetă internă.

Deși decizia de sancționare a elevului este atributul exclusiv al școlii la care învață, Inspectoratul județean va analiza petiția depusă de mama elevului.

Elevii Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Buzău semnează un regulament de ordine interioară potrivit căruia se obligă să respecte normele de ținută și conduită. Una dintre reguli prevede că elevii nu au voie cu barbă și părul lung.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă