Un elev de clasa a XI-a se implică în combaterea infracționalității. A creat o aplicație prin care se pot raporta incidente

22 mai 2017, 11:27

David Burcovschi este elev în clasa a XI-a la liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași. Și-a dorit încă de mic să facă lucruri speciale. După aeromodelism, pasiune descoperită în clasa a patra, a urmat programarea pe calculator pentru ca acum să ajungă să creeze aplicații. Spune ca ideea aplicației „Ajută Poliția” i-a venit observând cât de des sunt încălcate regulile în trafic. Aplicația este gratuită și, pentru a putea fi folosită, e nevoie de crearea unui cont.

David Burcovschi își dorește să dezvolte acest proiect în parteneriat cu Polița și autoritățile care intervin în situații de urgență. Ideal ar fi, spune el, ca fiecare polițist să aibă aplicația instalată și, în momentul în care se raportează un incident, să îl primească toți cei aflați pe o raza de 10 kilometri în zona adresei raportate. Aplicația poate fi folosită, însă, și de persoanele care fac drumeții și alpinism și sunt expuși riscurilor.

Și nu sunt singurele reușite ale tânărului. A creat și o aplicație pentru telefonul mobil care monitorizează glicemia și vine în ajutorul persoanelor care suferă de diabet.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite