Un echipaj susținut de TVR 2 va traversa Atlanticul. Membrii strâng bani sa-i ajute pe copiii cu boli rare

16 iunie 2017, 21:41

Ideea traversării Oceanului Atlantic a pornit de la Andrei Roşu. Are 39 ani şi e primul român care a traversat înot Canalul Mânecii în 2015. A câştigat locul 3 în tandem la Maratonul Polul Nord din 2016. Auzise de cursă cu mai mulţi ani în urmă. Iniţial, i s-a părut o misiune imposibilă.

Ca să strângă un echipaj, a lansat un concurs. Şi din 250 de curajoşi, i-a ales pe Vasile, Emil şi Ionuţ. Pentru cei 5000 de kilometri parcurşi în 60 de zile, între La Gomera din Insulele Canare şi Antigua, aveau nevoie de antrenament pe măsură. În ultimul an au mers în fiecare weekend la mare, să vâslească.

Aşa au ajuns să îşi propună să traverseze Marea Neagră, de la Limanu la Batumi, în Georgia. Cursa ar trebui să dureze două săptămâni. Vor fi nevoiţi să mănânce mâncare uscată rehidratată şi să desalinizeze apă mării pentru a o bea.

În cursă vor vâsli câte două ore în continuu după care vor face o pauză tot de două ore.

Ambarcaţiunea are aproape 9 metri lungime şi un metru 80 lăţime. Şi e dotată cu aparatură de monitorizare.

Cei patru temerari vor traversa Atlanticul pentru o cauză nobilă. Vor să strângă bani pentru construirea unui campus socio-medical la Adunaţii Copăceni, destinat copiilor diagnosticaţi cu boli rare. Startul cursei se va da în luna decembrie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă