Un drum din Popricani, asfaltat în 2001 cu bani europeni, arată mai rău ca înainte. UE a cerut banii înapoi

8 august 2017, 21:51

E greu de crezut că cei 19 km au fost, odată, asfaltați. Autoritățile locale reuşiseră să obţină 2 milioane de euro, fonduri Sapard. Numai că lucrarea din 2001 a fost făcută atât de prost, încât drumul s-a stricat imediat.

Uniunea Europeană a cerut banii înapoi primăriei din Popricani, pentru că nu fuseseră respectate normele de calitate. Autoritățile locale au avut conturile blocate până în 2014, când au reușit să returneze banii, cu ajutor guvernamental. Şi în acest caz, dar şi în altele referitoare la asfaltări făcute de mântuială pe bani europeni, o anchetă a procurorilor nu a găsit niciun vinovat.

Primăria Popricani încearcă acum să scape de drum și a dat o hotărâre prin care îl transferă Consiliului Județean Iași. Drumul nu poate fi preluat încă de Consiliul Judeţean pentru că trebuie refacute documentele tehnice. Iar asta va mai dura.

Până când cineva își va asuma responsabilitatea, cei peste o mie de locuitori din zonă sunt nevoiți să facă slalom printre gropile de pe drumul nimănui.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite