Un dezvoltator imobiliar vrea să construiască blocuri-turn pe fosta bază sportivă Radet, deși terenul este considerat spaţiu verde

13 martie 2021, 21:45

Dezvoltatorul imobiliar Manocher Saadati Sohi este acum proprietarul terenului unde a fost baza sportivă Radet, în nordul Capitalei. Acum cere primăriei Sectorului 2 să îi un certificat de urbanism pentru construcția a 5 blocuri turn pe acel teren.

Dar Planul Urbanistic Zonal care îi permitea să construiască acolo a fost suspendat de Consiliul General, iar în Planul Urbanistic General terenul apare ca bază sportivă şi spaţiu verde.

Arhitecta Irina Munteanu de la Fundația Prodomo spune că trebuie găsit un echilibru în dezvoltarea orașului, între clădiri și spații verzi.

Dezvoltatorul iranian ia în calcul să dea în judecată Primăria Sectorului 2 și să ceară despăgubiri de 200 de milioane de euro dacă nu obține certificatul de urbanism. Răspunsul primarului este ferm.

Pe 26 februarie, Consiliul General al Capitalei a suspendat pentru un an PUZ-urile din sectoarele 2.3, 4, 5 și 6. Dar dezvoltatorii care au deja obținute certificatele de urbanism își pot continua proiectele.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă