Un dezvoltator imobiliar vrea să construiască blocuri-turn pe fosta bază sportivă Radet, deși terenul este considerat spaţiu verde

Un dezvoltator imobiliar de origine iraniană cere Primăriei Sectorului 2 să îi emită certificat de urbanism pentru construcția unor blocuri turn pe fosta bază sportivă Radet, chiar dacă terenul este considerat spaţiu verde. Dacă nu va putea construi, va cere în instanţă despăgubiri de 200 de milioane de euro, susţine dezvoltatorul. Primarul Sectorul 2 transmite că nu se lasă intimidat.

13 Martie 2021, 21:45 (actualizat 13 Martie 2021, 21:46) Știrile TVR |
Blocuri turn sau baze sportive?
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Dezvoltatorul imobiliar Manocher Saadati Sohi este acum proprietarul terenului unde a fost baza sportivă Radet, în nordul Capitalei. Acum cere primăriei Sectorului 2 să îi un certificat de urbanism pentru construcția a 5 blocuri turn pe acel teren.

Dar Planul Urbanistic Zonal care îi permitea să construiască acolo a fost suspendat de Consiliul General, iar în Planul Urbanistic General terenul apare ca bază sportivă şi spaţiu verde.

Arhitecta Irina Munteanu de la Fundația Prodomo spune că trebuie găsit un echilibru în dezvoltarea orașului, între clădiri și spații verzi.

Dezvoltatorul iranian ia în calcul să dea în judecată Primăria Sectorului 2 și să ceară despăgubiri de 200 de milioane de euro dacă nu obține certificatul de urbanism. Răspunsul primarului este ferm.

Pe 26 februarie, Consiliul General al Capitalei a suspendat pentru un an PUZ-urile din sectoarele 2.3, 4, 5 și 6. Dar dezvoltatorii care au deja obținute certificatele de urbanism își pot continua proiectele.

 

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI