Un cuplu din Iaşi care are patru copii a luat alţi 7 în plasament. Una dintre fete este acum studentă la Sorbona

10 ianuarie 2017, 21:58

Gheorghe Vătavu este cel mai vârstnic asistent maternal din Moldova. Fost șef de stație CFR în comuna ieşeană Scânteia, bărbatul a continuat să muncească şi după ce a ieşit la pensie. Şi a ales cea mai grea meserie din câte există, cea de părinte. Prima fetiță luată în grijă a fost Eliza, un copil de 8 ani de etnie romă. Nu a fost ușor, mărturişeste tatăl de împrumut.

(w500) Un cuplu d

Dar cu dragoste şi răbdare, copilul a reuşit performanțe care păreau rupte din filme. Eliza e în anul II la Sorbona şi are deja un loc de muncă în Paris.

(w500) Un cuplu d

Soţia lui, Eugenia, recunoaște şi ea ca începutul a fost greu. Misiunea nu era doar de a crește cât mai bine un copil de la stat, dar și de a accepta răutăţile celor din jur.

(w500) Un cuplu d

Trei copii luați în plasament de Gheorghe și Eugenia sunt acum adulţi. Acasă au mai rămas patru fete, pe care soţii Vătavu le pregătesc pentru viaţă. Florentina, Ingrid, Carina și Ana. Ingrid a aflat deja că discriminarea e o realitate şi că familia în care te naşti poate fi un coșmar. Ştie că, pentru a răzbi, trebuie sa muncească de 10 ori mai mult. Cu sprijinul părinților de la stat a ajuns să fie cea mai bună elevă din clasă.

(w500) Eliza este

1400 de copii din Iaşi locuiesc la asistenţi maternali şi 1000 se află în centre de plasament.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite