VIDEO TELEJURNAL

Un cuplu din Iaşi care are patru copii a luat alţi 7 în plasament. Una dintre fete este acum studentă la Sorbona

Sunt oameni pentru care meseria de asistent maternal nu se rezumă la fişa postului. Doi soţi din judeţul Iaşi ne dau tuturor un suberb exemplu de umanitate. Au ales să fie părinţi pentru 11 copii: 4 ai lor şi 7 luaţi în plasament. La 76 de ani, Gheorghe Vătavu îşi aminteşte cu drag de primul copil căruia i-a salvat destinul: o fată care acum studiază la Sorbona.

10 Ianuarie 2017, 21:58 (actualizat 10 Ianuarie 2017, 22:17) |
Părinte pentru copiii altora
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:
 |  GALERIE FOTO

Gheorghe Vătavu este cel mai vârstnic asistent maternal din Moldova. Fost șef de stație CFR în comuna ieşeană Scânteia, bărbatul a continuat să muncească şi după ce a ieşit la pensie. Şi a ales cea mai grea meserie din câte există, cea de părinte. Prima fetiță luată în grijă a fost Eliza, un copil de 8 ani de etnie romă. Nu a fost ușor, mărturişeste tatăl de împrumut.

(w500) Un cuplu d

Dar cu dragoste şi răbdare, copilul a reuşit performanțe care păreau rupte din filme. Eliza e în anul II la Sorbona şi are deja un loc de muncă în Paris.

(w500) Un cuplu d

Soţia lui, Eugenia, recunoaște şi ea ca începutul a fost greu. Misiunea nu era doar de a crește cât mai bine un copil de la stat, dar și de a accepta răutăţile celor din jur.

(w500) Un cuplu d

Trei copii luați în plasament de Gheorghe și Eugenia sunt acum adulţi. Acasă au mai rămas patru fete, pe care soţii Vătavu le pregătesc pentru viaţă. Florentina, Ingrid, Carina și Ana. Ingrid a aflat deja că discriminarea e o realitate şi că familia în care te naşti poate fi un coșmar. Ştie că, pentru a răzbi, trebuie sa muncească de 10 ori mai mult. Cu sprijinul părinților de la stat a ajuns să fie cea mai bună elevă din clasă.

(w500) Eliza este

1400 de copii din Iaşi locuiesc la asistenţi maternali şi 1000 se află în centre de plasament.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 16°C 16°C
IASI 15°C 17°C
CLUJ 12°C 12°C
CONSTANTA 13°C 14°C
CRAIOVA 14°C 14°C
BRASOV 12°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI