Un cuplu de musulmani nu a primit cetăţenia elvețiană pentru că a refuzat să strângă mâna persoanelor de sex opus

Strângere de mână
Strângere de mână
18 august 2018, 13:30

Municipalitatea a informat că le-a refuzat aplicaţia celor doi din cauza lipsei de respect pentru egalitatea de gen, conform primarului din Lausanne, Gregoire Junod.

Junod a declarat că o comisie municipală i-a chestionat pe cei doi acum mai multe luni pentru a afla dacă îndeplinesc criteriile pentru cetăţenie, dar a ajuns la concluzia, comunicată public vineri, că solicitanții nu se pot integra în societatea elveţiană.

De asemenea, cei doi „au prezentat dificultăţi în a răspunde întrebărilor puse de persoanele de sex diferit”.

Viceprimarul Pierre-Antoine Hildbrand, unul dintre cei 3 membri ai comisiei prezenţi la audiere, s-a declarat „foarte satisfăcut de această decizie”.

Potrivit unor musulmani, femeile nu ar trebui să dea mâna cu bărbații, cu excepţia membrilor de familie. Salutul este evitat prin înclinare sau prin ducerea mâinii drepte la piept.

Primarul din Lausanne a subliniat că legile elveţiene susţin libertatea fiecăruia de a-şi practica religia „câtă vreme nu încalcă legea”.

Cuplul are la dispoziție 30 de zile pentru a face recurs.

Nu este pentru prima oară când refuzul de a strânge mâna unei persoane de sex opus suscită controverse în Elveţia.

În 2016, un colegiu a scutit doi elevi musulmani de obiceiul de a strânge mâna profesoarelor lor, practică totuşi curentă în şcolile elveţiene. Cazul a avut un ecou puternic în ţară şi scutirea a fost în cele din urmă anulată.

Câteva săptămâni mai târziu, un tată de familie musulman a fost condamnat la plata unei amenzi de 3.600 de euro pentru că a refuzat să-şi trimită fiicele la lecţii de nataţie cu şcoala.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă