Un cunoscut blogger militar rus a fost ucis într-o explozie, la o cafenea din Sankt Petersburg. 32 de persoane au fost rănite. O tânără a fost arestată

3 aprilie 2023, 11:07

ACTUALIZARE Anchetatorii „au reţinut-o pe Daria Trepova, suspectată de participare la explozia dintr-o cafenea în Sankt-Petersburg” duminică, a indicat, pe Telegram, Comitetul de anchetă din Rusia, responsabil de principalele investigaţii penale în Rusia

Anunţul despre reţinerea tinerei intervine după ce agenţiile internaţionale de presă au relatat că Ministerul de Interne rus a plasat-o în baza sa cu persoane date în căutare. Mai multe mass-media au scris despre aceasta ca fiind suspectată de asasinarea cunoscutului blogger militar pro-Kremlin,Vladlen Tatarsky, conform Reuters, EFE şi Interfax.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

A fost o bombă artizanală amplasată într-o statuetă primită de bloggerul Vladlen Tatarsky. Autoritățile ruse au anunțat astăzi că o caută pe o tânăra pe nume Darya Trepova, cea care i-ar fi oferit statueta bloggerului. Atacul nu a fost revendicat, dar deja unii politicieni de la Moscova acuză Ucraina. De cealaltă parte, șeful grupării de mercenari ruși Wagner, Evgheni Prigojin, spune că nu are niciun motiv să arate cu degetul spre regimul de la Kiev. Iar un consilier al președintelui Zelenski a negat orice implicare și a spus că Rusia este victima terorismului domestic.

 

Explozia a avut loc într-o cafenea care aparținea structurilor grupului de mercenari Wagner. Acolo aveau loc la sfârșit de săptămâna diferite întâlniri, în cadrul unui grup de susținere a invaziei ruse din Ucraina.

Șeful poliției din Sankt Petersburg: În data de 2 aprilie, la ora 18.30, poliţia a primit informaţia că la cafeneaua de pe strada Universitetskaya Naberejnaya nr. 25 a avut loc o explozie. În urma incidentului, a murit o persoană. Este vorba despre corespondentul militar Vladlen Tatarsky.

Ieri s-a organizat un eveniment dedicat vlogger-ului rus, cu mulți invitați. Tatarsky a primit o statuetă de la o tânără simpatizantă, care a părăsit imediat locul, după ce a adus cadoul. La puțin timp după aceea s-a produs explozia, ceea ce indică faptul că bomba artizanală ascunsă în statuetă a fost detonată de la distanță. Acum tânăra este dată în urmărire generală.

Cunoscut în mediul on-line sub pseudonimul Vladlen Tatarsky, Maxim Fomin cu numele lui real, era originar din Ucraina, regiunea Donețk, și s-a alăturat forțelor pro-ruse încă din 2014. Era un corespondent de război cunoscut, cu peste un million de urmăritori, însă unele declarații ale sale au fost destul de scandaloase.

Vladlen Tatarsky: Îi vom învinge pe toţi. Îi vom ucide pe toţi. Îi vom jefui pe toţi care merită jefuiţi. Vom face aşa cum ne place nouă.

Ancheta este în plină desfășurare, nu se oferă prea multe detalii, nici despre versiunile oficiale și nici despre cine ar fi putut organiza atentatul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite