Un copil de trei ani a murit după ce a fost găsit inconştient într-o piscină din stațiunea Straja

Urgente. Ambulanță
Urgente. Ambulanță
31 ianuarie 2023, 21:17

Primii care au venit în ajutoul micuțului au fost salvamontiştii din staţiune, care au efectuat manevrele de resuscitare şi care au cerut ajutorul Ambulanţei din Lupeni.

„La locul solicitării, echipajul a găsit minorul în stop cardio-respirator. S-au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ 20 de minute, solicitându-se şi intervenţia unui echipaj cu medic de la Petroşani. După cele 20 de minute de resuscitare, pacientul a ieşit din stop cardiac. Medicul care l-a preluat, a continuat ventilaţia pe mască şi balon”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

În drum spre spitalul din Lupeni însă, copilul a intrat, din nou, în stop cardio-respirator, echipajul cu medic şi asistent de pe ambulanţă reluând manevrele de resuscitare.

Medicii de la spitalul din Lupeni au continuat manevrele, dar copilul nu a mai putut fi salvat.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

„Poliţiştii ajunşi la faţa locului au constatat că minorul era însoţit de părinţii săi, care se aflau la piscina situată în interiorul unei unităţi de cazare din staţiunea Straja şi a rămas nesupravegheat pentru o perioadă scurtă de timp, ulterior fiind găsit de către părinţi în stare de inconştienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Carla Strujan.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite