Un copil de 15 ani a fost găsit mort într-un internat din Buzău. Băiatul era cunoscut cu multiple afecțiuni medicale

15 iunie 2023, 11:35

Este vorba despre un copil de 15 ani care frecventa Liceul Tehnologic Special pentru Copii cu Deficienţe Auditive încă din clasa I. Băiatul avea multiple probleme medicale. Acesta a stat, timp de trei săptămâni, acasă, în localitatea Pârscov, cât a fost greva profesorilor. Băiatul era crescut de bunici.

Joi dimineață, supraveghetorul de noapte a mers să dea trezirea. Ceilalți doi colegi de cameră s-au trezit și au mers la masă, însă băiatul de 15 ani nu s-a trezit. Văzând că nu vine, supraveghetorul a mers încă o dată în dormitor unde l-a găsit fără suflare. S-a speriat și a chemat ambulanța.

Medicii de pe ambulanță nu au putut decât să constate decesul, nu avea semne vitale, conducerea școlii a început ancheta.

Potrivit conducerii unității școlare, băiatul avea mai multe afecțiuni medicale și era sub tratament.

Antonela Marinov, director, Liceul Tehnologic pentru Copii cu Deficiențe Auditive: Era cu un istoric medical bogat. Au fost anunțate organele competente, în acest moment așteptăm concluziile autopsiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal. Iar necropsia va stabili cauza decesului.

Ane Mari Vrapciu, purtător de cuvânt IPJ Buzău: Din primele investigații, nu au fost constatate semne vizibile ale unor violențe. În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii continuă cercetările sub coordonarea Parchetului.

Bunicii copilului au fost înștiințați și aceștia au mers la Poliția Municipiului Buzău, unde s-a deschis ancheta. Atât elevii care au aflat despre decesul colegului lor, cât și cadrele didactice, sunt în stare de șoc.

La Liceul Tehnologic pentru Copii cu Deficiențe Auditive  învață 120 de elevi din mai multe județe. 60 dintre ei sunt cazați la internat.

Atenție, pentru situații de urgență în care sunt implicați copii aveți la dispoziție numărul de urgență 119.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă