Un copil de 12 ani a fost găsit mort în spatele unui supermarket din Iași. Adolescentul este bănuit că a luat o supradoză de etnobotanice

21 septembrie 2017, 13:07

Băiatul a fost dat dispărut miercuri după amiaza, când nu s-a mai întors acasă. Alertate de dispariție, rudele au început să-l caute prin cartier. Fără niciun rezultat. Disperată, mama băiatului nu a renunțat, așa că astăzi a continuat să-și caute copilul. I-a descoperit trupul fără viață pe un teren viran, în spatele unul hipermarket din cartierul Galata.

Pe trupul copilului nu erau urme de violenţă. Imediat a fost chemat un echipaj de la ambulanța dar și polițiștii. Medicii n au putut decât sa declare decesul. Trupul copilului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală pentru a se stabili cauza morții. Nu este exclus ca decesul să fi fost cauzat de o supradoză de etnobotanice. Rudele spun că, de câteva luni, avea un comportament ciudat și îl suspecta că folosește substanțe psihoactive.

În 2016, La Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi, dintre cei 700 de pacienţi ai Clinicii de Drogodependenţi, 41 au fost minori. Statisticile la nivel naţional, din ultimii ani, arată că cele mai consumate substanţe sunt canabisul şi etnobotanicele. Cele mai mari procente, de 3,6 la sută, se înregistrează în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 ani. De asemenea, cel mai tânăr consumator de etnobotanice din România avea, în 2014, doar opt ani.

_____________________

Trupul copilului a fost transportat la Institutul de Necropsie legală pentru a se stabili cauza morții. Nu este exclus ca decesul să fi fost cauzat de o supradoză de etnobotanice.

Tatăl băiatului susține că acesta avea un comportament ciudat de câteva luni și îl suspecta ca folosește substante psihoactive. Nu avea nici rezultate bune la învățatura și lipsea de la școală. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă, a transmis corespondentul TVR Roxana Bratec.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă