Un cod galben şi unul portocaliu de vijelii au intrat în vigoare miercuri dimineață. Sunt valabile până în această noapte, în aproape toată țara. Aria ploilor se restrânge apoi în sud și sud-est

26 iulie 2023, 10:23

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la ora 02.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Se vor semnala intensificări ale vântului (rafale de 55-70 km/h și, izolat, peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și, izolat, peste 30-40 l/mp).

Tot până la ora 02.00 este cod portocaliu de vijelii puternice în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin intensificări ale vântului. Izolat, se pot înregistra rafale de peste 100 km/h.

Ploile vor fi însoțite de tunete, fulgere și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și, izolat, de peste 50-60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Din această noapte, de la ora 02.00, până joi la ora 10.00, furtunile puternice vor afecta doar sudul și sud-estul țării.

Va fi cod galben de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică temporar accentuată în zone din 13 județe și în București.

(w500) Cod galben

În sudul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55-65 km/h.

În jumătatea de est a Munteniei, în sudul Moldovei și Dobrogea, instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50-60 km/h), vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite