Un cetățean sârb acuzat de crime de război și care a făcut parte dintr-o grupare paramilitară, capturat de Poliţia de Frontieră, la Galați

6 mai 2018, 17:15

Stevan Budaci era membru al echipajului unui împingător de 4 barje. Nava se deplasa din Serbia spre Ucraina, de unde urma să ridice minereu. La un control de rutină în portul Galați, polițiștii de frontieră au descoperit că marinarul sârb avea un trecut tenebros.

Comisar de poliţie MIHAELA DENIS LAZĂR, purtător de cuvânt ITPF Iași: „La controlul de frontieră, lucrătorii noştri au constatat faptul că pe numele bărbatului este emisă o alertă Interpol, acesta figurând că fiind căutat în vederea arestării şi extrădării, deoarece este cercetat pentru infracţiunea de genocid”.

Budaci este acuzat că în timpul războaielor din fosta Iugoslavie a făcut parte dintr-o grupare paramilitară suspectată de crime de război.

Cetățeanul sârb a fost arestat pentru 15 zile, pentru punerea în aplicare a mandatului de arestare european. Iar autoritățile vor începe și procedurile pentru extrădare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite