Un centru al noului program iniţiat de Papa Francisc, University of Meaning, se va deschide la SNSPA

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA)
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA)
11 septembrie 2020, 19:04

Potrivit sursei citate, SNSPA, membră a Fundaţiei pontificale Scholas Occurrentes, a fost invitată să colaboreze în cadrul noului program internaţional, University of Meaning / Universidad del Sentido, iniţiat de Papa Francisc şi coordonat de reprezentanţii Scholas Occurrentes.

Vineri, în cadrul unei videoconferinţe, reprezentanţi ai SNSPA şi ai Universităţii Naţionale din Hurlingham au semnat acordul de colaborare cu Fundaţia pontificală Scholas Occurrentes, care prevede crearea a două centre regionale, în cadrul celor două universităţi din România şi Argentina, care să dezvolte, în Europa şi America de Sud, proiectele propuse de programul University of Meaning.

Cele două centre vor pregăti tineri pentru provocările actuale şi viitoare, generate de noua criză cu care se confruntă umanitatea în prezent.

„Suntem onoraţi să fim invitaţi să participăm la acest program educaţional global – University of Meaning – iniţiat la îndemnul Papei Francisc, cu ocazia intervenţiei Sanctităţii Sale, din 5 iunie 2020, privind importanţa educaţiei pentru omenire”, a declarat rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, citat în comunicatul de presă.

Acordul a fost semnat, în cadrul unui eveniment online, de rectorul SNSPA şi de preşedintele Senatului SNSPA, coordonator al Centrului Regional Scholas Occurrentes din ţara noastră, prof. univ. dr. Iordan Gh. Bărbulescu, precum şi de rectorul Universităţii Naţionale din Hurlingham, Walter Wallach, alături de cei doi directori ai reţelei educative pontificale Scholas Occurrentes, Jose Maria del Corral şi Enrique Palmeyro.

„Reţeaua Scholas Occurrentes coordonează în prezent 500.000 de membri din 191 de ţări aflate pe cinci continente. Misiunea sa este de a realiza integrarea în societate a tinerilor din mediile socio-economice dezavantajate, prin propuneri tehnologice, sportive şi artistice care promovează educaţia din perspectiva culturii consensului”, afirmă aceeaşi sursă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite