Un caz de pedofilie a declanșat o dezbatere uriașă în Franța, în care s-a implicat și președintele Macron

14 februarie 2018, 10:47

Întreaga dezbatere a pornit de la un caz judecat la tribunalul din Pontoise, care a adus în fața judecătorilor o minoră de 11 ani și un adult de 28 de ani, acesta din urma judecat pentru agresiune sexuală asupra unui minor.

Bărbatul a cunoscut-o pe fata de 11 ani în timp ce aceasta se întorcea de la școală. Au vorbit de mai multe ori, s-au apropiat, iar adultul a vrut să o învețe cum „să iubească”, după cum a mărturisit fata.

Aurélie Diebolt,  avocata fetiței: „Ea a fost şocată şi speriată, de aceea nu a reacţionat.”

Familia minorei îl acuză de viol, faptă pedepsită în Franța cu 20 de închisoare. Tribunalul din Pontoise și-a declinat competența în acest caz și a trimis dosarul la Parchet pentru fapte de viol și nu pentru agresiune sexuală, cum demaraseră cercetările inițiale.

Eric Corbaux, procuror: „Orice act sexual cu un minor este pedepsit prin lege.”

Pedeapsa pentru ofensă și agresiune sexuală asupra unui minor ar fi fost de 5 ani de închisoare.

Avocații fetei au pledat pe toată durata procesului pentru schimbarea încadrării de la agresiune sexuală asupra unui minor la fapte de viol comise asupra unui minor.

Cazul de la Pontoise a declanșat o serie de reacții vehemente în societatea franceză și pe rețelele de socializare. Asociații de părinți, psihiatri, psihologi și chiar președintele țării au vorbit despre această situație mai puțin obișnuită.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Nu putem considera că un copil de 11 ani consimte la un act sexual cu un adult.”

Petiția inițiată pentru schimbarea legii a strâns până acum aproximativ 360 de mii de semnături. Peste o lună va începe discutarea unui nou de proiect de lege.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite