Un cățel a murit și un altul a ajuns în Japonia. De vină a fost o companie aeriană din SUA

15 martie 2018, 15:04

Sophia călătoarea cu mama ei și cățelul Kokito, un buldog francez de doar 10 luni, cu o cursă United Airlines de la Houston la New York. Cățelul era în geanta de voiaj dar nu era suficient.

Însoţitoarea de zbor ne-a spus că trebuie să punem geanta în compartimentul de deasupra capului pentru că blochează culoarul. I-am spus că este un căţel în geantă dar a insistat că nu contează, geanta trebuie să stea sus” – stăpâna câinelui mort la bordul United Airlines, Sophia Ceballos.

Stresul călătoriei, prima pentru micuțul cățel, dar și problemele genetice ale acestei rase, buldog francez, s-au dovedit prea mult pentru Kokito.

Compania United este aspru criticată de stăpânii de animale, mai ales că are un istoric negru. Din cele 24 de animale care au murit în avioane în 2017, 18 au fost în curse United.

Și nu a fost singura problema de săptămâna asta. O zi mai târziu stăpâna unui ciobănesc german a primit la sosire un alt câine la finalul unei curse interne. Al ei a ajuns în Japonia după o încurcătură produsă în timpul unei escale. Peste o jumătate de milion de animale au fost transportate cu avionul în 2017 în SUA, aproape 140 de mii cu United Airlines.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite