Un bucătar francez încearcă să stabilească un nou record mondial preparând o pizza cu 1.000 de soiuri de brânză

Pizza
Pizza
24 septembrie 2021, 14:11

Bucătarul parizian Julien Serri doreşte să doboare recordul pentru pizza cu cele mai multe feluri de brânză. Încercarea va avea loc în cadrul târgului de gastronomie Sirha, iar bucătarul va fi asistat de un YouTuber, au anunţat organizatorii evenimentului.

Demersul beneficiază de sprijinul mai multor producători experimentaţi de brânză, de asociaţia naţională a producătorilor de lactate şi brânzeturi din Franţa, precum şi de regiunea Auverge-Ron-Alpi.

Organizatorii târgului nu au putut încă estima dimensiunile exacte ale pizzei, dar au precizat că feliile vor fi distribuite vizitatorilor târgului.

În cadrul acestei tentative de doborâre a recordului mondial, bucătarul francez se va baza exclusiv pe varietăţi locale de brânzeturi.

Nu se ştie foarte clar câte varietăţi de brânză există în Franţa. Potrivit, CNIEL, ar exista circa 1.200 de sortimente.

Dacă sunt luate în considere însă felurile de brânză preparate după reţete similare, dar comercializate sub diferite denumiri regionale, ar putea exista mai multe, potrivit site-ului dedicat brânzeturilor franţuzeşti Fromages.fr.

Recordul anterior a fost stabilit în anul 2020 de un bucătar de pizza din Lyon, care a folosit 257 de feluri de brânză, potrivit postului de televiziune BFMTV.

Pentru a stabili acest record, bucătarul nu a fost nevoit să coacă o pizza gigantică, ci a împrăştiat un kilogram de brânzeturi pe un blat cu diametrul de 30 de centimetri.

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Franța, prima țară cu o lege împotriva hainelor ieftine chinezești

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri