Un Border Collie, super-erou cu pelerină care ajută la curăţarea unui parc din Santiago de Chile. Imaginea sa a fost transformată într-o bandă desenată folosită drept ghid educaţional

3 iunie 2022, 15:53

Căţelul, care face plimbări regulate în parcul metropolitan alături de proprietarul său, a devenit un super-erou cu pelerină verde după ce imaginea sa a fost transformată într-o bandă desenată folosită drept ghid educaţional.

(w620) Sam, ghid

Totul a început când Sam şi Gonzalo Chiang au fost nevoiţi să se oprească de nenumărate ori în cea mai mare zonă verde a oraşului pentru a aduna sticle de plastic, măşti, conserve şi ambalaje de alimente.

„În timpul plimbărilor cu Sam am început să găsim cantităţi mari de gunoi”, a spus Chiang într-un interviu. „De aici, nevoia de a veni pregătiţi să adunăm gunoiul pe care l-am găsit la fiecare vizită”, a mai spus el.

(w620) Sam și st

Numai în aprilie, Sam şi Gonzalo au strâns 602 măşti, 585 de sticle de plastic şi 304 conserve pe lângă articole de îmbrăcăminte şi ambalaje alimentare. „Plimbarea este o ocazie bună de a face curat, mai degrabă decât gunoi”, a mai spus Chiang.

Oficialii parcului au fost impresionaţi de Sam, care vizitează atracţia turistică de cel puţin trei ori pe săptămână, şi au decis să folosească imaginea patrupedului în campania de îngrijire a parcului.

(w620) Sam, un Bo

Catalina Aravena a folosit imaginea căţelului pentru a-l transforma într-un personaj animat în „Sam: The Parquemet Superhero”, care le spune vizitatorilor să-şi adune gunoiul sau să folosească unul dintre cele peste 40 de reciclare din tot parcul.

„A devenit un fenomen mult mai răspândit decât ne aşteptam”, a mai spus Aravena. „Imaginea lui a ajuns în diferite şcoli şi s-a răspândit foarte mult pe reţelele sociale”, a mai spus ea.

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite