Un bolnav de cancer a murit de gripă la Institutul de Oncologie din Iași. Alți pacienți sunt în stare gravă, unitatea este în carantină

5 februarie 2018, 13:01

Primul caz depistat a fost cel al unui pacient internat la începutul anului și care a prezentat simptome de gripă pe 24 ianuarie. După câteva zile, probele au confirmat că virusul gripal era AH1N1.

Ulterior, alți 10 pacienți au contractat virusul.

Medicii cred că gripa a fost adusă în unitatea medicală de vizitatori.

2 pacienți sunt în stare critică și au fost internați în secția de terapie intensivă, în condițiile în care toți bolnavii au afecțiuni oncologice și, implicit, imunitatea scăzută.

Acum, în unitatea medicală este carantină. Nimeni, în afara personalului medical, nu mai are voie în spital. Au fost sporite și măsurile de igienă, iar Direcția de Sănătate Publică a trimis 50 de vaccinuri antigripale pentru angajații institutului care nu erau imunizați.

În Iași sunt raportate până acum peste 3 mii de cazuri de viroze. Spitalele sunt supraaglomerate.

Medicii recomandă vaccinarea în mod special a persoanelor vârstnice, a copiilor și a celor cu boli cronice. Gripa este foarte periculoasă pentru cei care au imunitatea scăzută.

Febra, tusea, secreţiile nazale, durerile în gât, cele musculare și cefaleea sunt printre simptomele specifice gripei, inclusiv în cazurile provocate de virusul AH1N1.

 

De la începutul sezonului, 10 oameni au murit în România din cauza gripei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă