Un bătrân căzut pe podea, altul lăsat nespălat, la un centru pentru vârstnici din Sibiu. Imagini cu puternic impact emoțional!

Imagini tulburătoare au fost filmate la un centru de bătrâni din Sibiu. Filmarea făcută de o pacientă îi arată pe bătrâni căzuți pe podea sau lăsați nespălați, cu mâinile murdare de fecale. Centrul a fost vizat de două controale în ultimele luni, dar care nu au scos la iveală decât nereguli de ordin administrativ. Acum, centrul a rămas fără licență și are de plătit o amendă de 10 mii de lei. În plus, beneficiarii vor trebui relocați. Informații și imagini cu puternic impact emoțional!

07 Octombrie 2022, 18:29 (actualizat 07 Octombrie 2022, 19:24) Știrile TVR |

- Ce faceţi? Nu dormiţi? Aşa-i?

- Nu.

- Vă dau un pic de strugure. Nu puneţi mâna pe mine că sunteţi murdar, bine? Şi eu vreau să am mâna curată, să vă dau de mâncare.

Este doar unul dintre vârstnicii singuri și cu grave probleme de sănătate, internați în azilul de pe Strada Moldoveanu din Sibiu.

Un alt bătrân se chinuie să se ridice, întins pe gresie, fără ca cineva să îl ajute.

Sunt doar câteva din imaginile filmate cu pacienții în ipostaze revoltătoare.

Imaginile, dintre multe care nu pot fi difuzate, au fost filmate de o pacientă din azil. După ce au ajuns pe rețelele de socializare, femeia a fost internată la Psihiatrie.

Proprietarul azilului: Pacienții respectivi au fost filmați. Sunt filmări scoase din context. Doamna, care e internată la Psihiatrie, a făcut filmările. Avem acte din care reiese starea dânşilor de sănătate. Doamna le-a pus pe internet şi se caută un senzaţional din chestia asta.

Centrul, în care sunt cazați 20 de vârstnici, a fost controlat la începutul verii de autorități și amendat cu 6 000 de lei, pentru că funcționa fără autorizație sanitară și în baza unei licențe provizorii.

Acum, la un al doilea control, i-a fost retrasă și licența și a primit o altă amendă de 10 000 de lei.

Mircea Dorin Crețu, prefectul judeţului Sibiu: Acolo se funciona fără autorizație sanitară, din partea DSP Sibiu.  S-au trasat niște sarcini, care sperăm să le respecte.

Horațiu Cojocaru, director executiv, DSP Sibiu: Starea acestor doi pacienți la momentul venirii noastre era corespunzătoare. Pacientul care apare în imagini ca fiind pe jos era în grădina din spatele azilului, într-o stare bună de îngrijire. Iar cel de-al doilea pacient, care apare cu mâinile murdare, era imobilizat la pat, însă curat.

În ciuda sancțiunilor, centrul rămâne deschis până la relocarea pacienților.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 10°C
IASI 2°C 8°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 9°C 12°C
CRAIOVA 6°C 6°C
BRASOV 7°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI