Un bătrân căzut pe podea, altul lăsat nespălat, la un centru pentru vârstnici din Sibiu. Imagini cu puternic impact emoțional!

Neglijență la un azil din Sibiu
Neglijență la un azil din Sibiu
7 octombrie 2022, 18:29

– Ce faceţi? Nu dormiţi? Aşa-i?

– Nu.

– Vă dau un pic de strugure. Nu puneţi mâna pe mine că sunteţi murdar, bine? Şi eu vreau să am mâna curată, să vă dau de mâncare.

Este doar unul dintre vârstnicii singuri și cu grave probleme de sănătate, internați în azilul de pe Strada Moldoveanu din Sibiu.

Un alt bătrân se chinuie să se ridice, întins pe gresie, fără ca cineva să îl ajute.

Sunt doar câteva din imaginile filmate cu pacienții în ipostaze revoltătoare.

Imaginile, dintre multe care nu pot fi difuzate, au fost filmate de o pacientă din azil. După ce au ajuns pe rețelele de socializare, femeia a fost internată la Psihiatrie.

Proprietarul azilului: Pacienții respectivi au fost filmați. Sunt filmări scoase din context. Doamna, care e internată la Psihiatrie, a făcut filmările. Avem acte din care reiese starea dânşilor de sănătate. Doamna le-a pus pe internet şi se caută un senzaţional din chestia asta.

Centrul, în care sunt cazați 20 de vârstnici, a fost controlat la începutul verii de autorități și amendat cu 6 000 de lei, pentru că funcționa fără autorizație sanitară și în baza unei licențe provizorii.

Acum, la un al doilea control, i-a fost retrasă și licența și a primit o altă amendă de 10 000 de lei.

Mircea Dorin Crețu, prefectul judeţului Sibiu: Acolo se funciona fără autorizație sanitară, din partea DSP Sibiu.  S-au trasat niște sarcini, care sperăm să le respecte.

Horațiu Cojocaru, director executiv, DSP Sibiu: Starea acestor doi pacienți la momentul venirii noastre era corespunzătoare. Pacientul care apare în imagini ca fiind pe jos era în grădina din spatele azilului, într-o stare bună de îngrijire. Iar cel de-al doilea pacient, care apare cu mâinile murdare, era imobilizat la pat, însă curat.

În ciuda sancțiunilor, centrul rămâne deschis până la relocarea pacienților.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite