Un batalion al armatei poloneze va purta numele "Regele Carol al II-lea al României"

Ceremonialul de reînviere a tradiţiilor militare a avut loc la Poznan, unde unităţile militare au primit vechile denumiri istorice. Una dintre ele va purta din nou numele suveranului Carol al II-lea, dar şi înaltul patronaj al fiicei Regelui Mihai, Principesa Moştenitoare Margareta. În cinstea ţării noastre au fost organizate evenimente în mai multe oraşe din Polonia. Un reportaj în exclusivitate de la trimisul TVR în Polonia, Bogdan Şerban-Iancu.

14 Mai 2017, 21:35 (actualizat 14 Mai 2017, 21:38) Știrile TVR |
România, sărbătorită în Polonia
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Fondatorii şi părinţii spirituali ai noii unităţi militare "Regele Carol al II-lea al României" au bătut pe lancea drapelului de luptă pecetea fiecăruia.

Brigada mecanizată Carol al II-lea este urmaşa regimentului polonez de infanterie 57. A primit numele suveranului român în 1937, cu ocazia vizitei pe stat pe care a făcut-o Carol al II-lea, însoţit de Regele Mihai.

Pe lângă ceremonia militară a fost oficiată o slujbă la catedrala din Poznan. A avut loc o paradă militară şi a fost organizat un prânz ostăşesc.

Au defilat şi militarii batalionului românesc Scorpionii Albaştri, care sunt pentru 6 luni în Polonia, într-un batalion multinaţional NATO.

A fost organizat chiar şi un meci amical de fotbal între România şi Polonia. În echipa României au fost selectaţi localnici din comunitatea românească din Cracovia.

Principele Radu a vizitat şi Palatul Belvedere, locul unde acum 80 de ani au fost primiţi Regele Carol al II-lea şi Regele Mihai.

Oficialii români au vizitat şi centrul memorial Auschwitz-Birkenau.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 20°C
IASI 20°C 22°C
CLUJ 16°C 18°C
CONSTANTA 13°C 16°C
CRAIOVA 15°C 19°C
BRASOV 15°C 18°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI