Un bărbat implicat în accidentul cu mașini arse a fost reținut. Ancheta continuă

8 noiembrie 2017, 23:34

Potrivit informațiilor furnizate de Brigada Rutieră a Capitalei, în urma cercetărilor efectuate în cauză sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, s-a luat măsura reținerii față de un bărbat în vârstă de 40 de ani.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Având în vedere că cercetările sunt în desfășurare și că orice date referitoare la dinamica accidentului pot impieta asupra cursului anchetei, aceste informații vor face obiectul unei comunicări ulterioare”, informează sursa citată.

Martorii care au ajuns într-un suflet la locul accidentului chiar au încercat să le ajute pe cele două femei care s-au aflat în mașina cuprinsă de flăcări. Nu același lucru se poate spune despre unul dintre pompieri. Acesta se apropie de o victimă și aruncă o privire. Atât. De altfel, după cum reiese din imaginile filmate de martori, și colegii săi au fost preocupați mai degrabă de stingerea incendiului, și nu de acordarea primului ajutor victimelor întinse pe caldarâm.

Imaginile au fost văzute și de șefii Inspectortului pentru Situații de urgență București-Ilfov, care au declanșat o anchetă. Surse autorizate spun că șeful dispozitivului de intervenție este responsabil.

Dar martorii spun că și pompierii și ambulanța SMURD au ajuns cu greu.

Masinile de stingere au plecat din unitatea de pe strada Pache Protopopescu și ar fi parcurs distanța de aproximativ 3 kilometri în 10 minute. Ambulanța SMURD a pornit de la unitatea de pe strada Morarilor, aflată la mai puțin de 4 kilometri distanță de locul accidentului și ar fi ajuns în 12 minute. Ceea ce ridică semne de întrebare, spun surse autorizate. Potrivit acestora, ar fi trebuit să intervină mașina de la unitatea din Pache Protopopescu, dar este defectă de ceva vreme. În plus, a fost și o problemă de localizare. Apelul la 112 a indicat o adresa din strada Baicului, deși accidentul avut loc pe o altă stradă din apropiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite