Un bărbat drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii. Cum au reușit cei de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale să localizeze femeia

Mașină incendiată
Mașină incendiată
6 februarie 2023, 15:49

Operatorul Serviciului de Telecomunicații Speciale i-a transmis un link de localizare cu ajutorul căruia s-a reușit monitorizarea traseului parcurs, acesta fiind comunicat tuturor echipajelor de poliție aflate în serviciu. În jurul orei 4:50, un echipaj al Brigăzii Rutiere a depistat autoturismul, pe un câmp din Sectorul 3.

În momentul în care s-au apropiat de autoturism au observat flacără deschisă în interior, moment în care au intervenit, pentru scoaterea femeii din portbagaj și pentru stingerea incendiului cu extinctoarele din dotare. În vederea acordării de îngrijiri la fața locului a fost solicitat un echipaj medical.

La scurt timp, în zona unei benzinării, din apropiere, a fost depistat conducătorul auto, care a fost imobilizat de un alt echipaj al Brigăzii Rutiere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma testării cu aparatul DrugTest, acesta a relevat prezența unei substanțe interzise în organism.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul Omoruri și Parchetul de pe lângă Tribunalul București, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul și pentru luarea măsurilor legale.

 

STS a explicat cum a putut fi localizată femeia încuiată în portbagajul unei maşini în flăcări

 

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a arătat, luni, cum funcţionează tehnologia cu ajutorul căreia a putut fi salvată o femeie băgată cu forţa de partenerul ei în portbagajul unui autoturism, căruia ulterior i-a dat foc.

Potrivit STS, a fost folosită tehnologia de geolocalizare HTML5, aceasta fiind o soluţie de localizare dezvoltată de STS în anul 2018, disponibilă pentru smartphone-urile care au activate conexiunea la Internet şi GPS-ul, fără să fie nevoie de instalarea unui soft sau a unei aplicaţii.

„În situaţia în care sunaţi la numărul de urgenţă 112 şi nu cunoaşteţi adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziţiei unde vă aflaţi şi unde este nevoie de ajutor, în cazul în care deţineţi un smartphone cu serviciile de date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgenţă 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesaţi pentru obţinerea poziţiei telefonului mobil şi transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgenţă 112”, explică sursa citată.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a detaliat desfăşurarea acţiunilor efectuate de autorităţi după primirea primului apel la 112 al femeii.

„În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situaţie conflictuală şi a alertat imediat Poliţia. Deşi era foarte speriată, persoana a reuşit totuşi să ofere detalii relevante despre situaţia în care se afla. În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziţiei telefonului de pe care a sunat. Deoarece maşina în care era sechestrată se afla în mişcare, pe baza informaţiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepţionate şi de către dispeceratul Poliţiei. Astfel, echipajele de intervenţie au putut identifica zona şi au reuşit să ajungă în timp util la victimă”, arată STS.

Al doilea apel a fost efectuat chiar în momentul sosirii echipajelor de poliţie, femeia anunţând că maşina în care se afla sechestrată a fost incendiată, apelul fiind transferat imediat către ISU-SMURD, Ambulanţă, Poliţie şi Jandarmerie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite