Un bărbat din Ţara Galilor şi-a lăsat vecinii fără internet, zi de zi, la aceeași oră

Internet
Internet
22 septembrie 2020, 21:06

Un televizor second-hand a făcut praf infrastructura de internet într-o întreagă localitate din Țara Galilor.

Locuitorilor din Aberhosan (Ţara Galilor), le cădea internetul în fiecare dimineaţă, la ora 7. Cum era normal, aceştia au reclamat defecţiunea furnizorului de internet. Au urmat apoi 18 luni de investigaţii, de schimbat cabluri şi echipamente, fără niciun rezultat însă.

Într-un final, unul dintre inginerii furnizorului de internet a adus un analizor de spectru cu care s-a plimbat pe la toţi abonaţii din sat.

Acesta a descoperit că fix la ora 7, când unul dintre locuitori deschidea televizorul, apărea pe reţea o interferenţă care bruia internetul în tot satul.

Mihai Bădici, inginer electronist, explică ce s-a întâmplat.

„Aici intervine un fenomen care nu exista pe vremuri. Internetul e bidirecţional spre deosebire de televiziunea clasică, aşa că semnalul, mai departe, este transmis de amplificatoare în toată reţeaua providerului şi de aici se pot întâmpla diverse bucurii. La televizoare este fenomenul pe care unii dintre noi şi-l mai amintesc, imaginea vălurită şi bâzâieli în difuzor, care indică în mod clar defecţiuni în circuitele de filtrare”, explică Mihai Bădici.

(sursa: Mediafax)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă