Un bărbat din SUA, eliberat după mai bine de 30 de ani petrecuţi în închisoare fără să fie vinovat

Daniel Saldana
Daniel Saldana
26 mai 2023, 11:12

Daniel Saldana a fost condamnat la 45 de ani de închisoare în 1990 în legătură cu atacul din Baldwin Park, în apropiere de Los Angeles, în care s-a deschis focul asupra unui automobil în care se aflau şase elevi de liceu ce plecaseră de la un meci de fotbal, aceştia fiind confundaţi cu membrii unei bande. Doi dintre adolescenţi au fost răniţi, dar au supravieţuit.

În urma incidentului, Daniel Saldana, Raul Vidal şi April Gallegos au fost găsiţi vinovaţi de tentativă de omor şi „tir asupra unui vehicul ocupat”. Saldana, care atunci avea 22 de ani şi lucra în construcţii, şi-a susţinut permanent nevinovăţia, insistând că nu se afla în acel moment la locul faptei. În 2017, Vidal a declarat unei comisii de eliberare condiţionată că el este responsabil pentru cele întâmplate şi Saldana nu a fost prezent.

La o conferinţă de presă, joi, alături de procurorul districtual din Los Angeles, George Gascon, Daniel Saldana s-a declarat „recunoscător” pentru că a fost eliberat.

„Este o luptă, să te trezeşti în fiecare dimineaţă ştiind că eşti nevinovat şi eşti încuiat într-o celulă, strigând după ajutor”, a spus bărbatul, potrivit Southern California News Group. „Sunt fericit că a venit şi ziua asta”, a adăugat el.

 

 

sursa Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite