Un bărbat din Rusia şi-a construit o casă din sticle goale

Ce poţi face cu 12.000 de sticle goale? Cu siguranţă, există multe idei, dar un bărbat din Rusia a decis să-şi facă o casă. Şi gard. Şi seră. Şi cârciumă. Iar pentru toate, materia primă au fost sticlele iar rezultatul a devenit o adevărată atracţie turistică.

21 Octombrie 2019, 15:06 (actualizat 21 Octombrie 2019, 15:08) |

Acesta este Zidul Kremlinului, cel puţin aşa l-au poreclit oamenii din satul  Kolyvan din Rusia, pentru că elementele decorative seamănă cu cele ale celebrei construcţii din Moscova. Este, de fapt, gardul casei lui Ghenadi, care este făcut în totalitate din sticle. Iar dincolo de el, sticlele sunt materia primă şi pentru casă, o toaletă şi un şopron, poreclit BAR, unde Ghenadi îşi petrece timpul cu prietenii. Totul a început acum 20 de ani.

“Ideea vine de la fratele meu. Cu el stăteam la băute şi, când aveam adunate cam 500-600 de sticle, ne-am gândit să facem ceva folositor. Fratele meu a murit şi atunci am vrut să fac asta în memoria lui”, povesteşte Ghenadi.

Iniţiativa lui Ghenadi a pornit de la o experienţă personală, dar curând a început să atragă atenţia celorlalţi săteni.

De la fundaţie până la acoperiş, sticla este materia primă a acestei proprietăţi originale. Ghenadi este foarte mândru că şi-a impresionat vecinii şi că satul a devenit o adevărată atracţie turistică.

“Nu prea îmi place gardul. Eu aş fi vrut să plantez acolo flori dar el a făcut un zid. Dar dacă lui îi place, o să-mi pun florile în altă parte”, spune soţia lui Ghenadi.

Şi dacă, deocamdată, Ghenadi nu mai are în plan să-şi extindă creaţiile din sticle, asta nu înseamnă că nu mai are idei. Acum a început un proiect decorativ pentru gardul grădinii în care foloseşte capace de la roţile maşinilor.

 

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 10°C
IASI 6°C 7°C
CLUJ 2°C 5°C
CONSTANTA 7°C 9°C
CRAIOVA 5°C 10°C
BRASOV 3°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI