Un bărbat din Câmpia Turzii a murit în urma unui infarct în sala de sport. Serviciul de ambulanță, acuzat că nu a ajuns la timp

6 septembrie 2018, 08:50

Bărbatul se află în Sala Sporturilor din Câmpia Turzii, unde se antrena împreună cu iubita lui și un prieten.

Până la venirea ambulanței, țipetele disperate ale femeii au fost auzite de doi voleibaliști aflați în altă încăpere. Unul dintre ei a început masajul cardiac.

Când s-a făcut solicitarea, nu a fost niciun echipaj liber. La ora21:17 a fost alertat echipajul, care a ajuns la Câmpia Turzii la ora 21:33. Era activitate electrică zero. Deci, inima nu mai funcţiona” – Doru Irimia, director medical, Serviciul de Ambulanţă Cluj.

Echipajul de pe ambulanță a decis să-l transporte pe bărbat la Spitalul din Câmpia Turzii. În presa online au apărut informații ca la spital nu ar fi existat defibrilator, însă medicii contestă acest lucru.

Avem defibrilatorul pe care îl folosim în cazuri de pacient în stare critică care necesita intervenție rapidă. În cazul dânsului, fără activitate electrică a inimii, șocul electric nu își avea rostul” – Csergo Iozsef, șeful secției de medicină internă, Spitalul Câmpia Turzii.

Bărbatul care a murit avea 46 de ani și mai suferise un infarct în urmă cu 13 ani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă