Un bărbat din Botoșani, infectat cu SARS-CoV-2, a murit după ce s-a tratat singur cu paracetamol

17 februarie 2021, 14:34

Bărbatul de 70 de ani din Botoșani avea simptome de viroză. Așa a considerat și nu s-a dus la doctor. S-a tratat acasă cu Paracetamol. A luat însă atât de mult, încât a început să se simtă foarte rău. A fost preluat de medicii de la Urgențe în comă.

Dr. ANDREEA STĂRICĂ, medic, Serviciul Județean de Ambulanță Botoşani: “Am fost solicitați pentru un pacient de sex masculin, cu o insuficiență acută severă, cu o testare pozitivă la Covid 19, cu ingestie voluntară de Paracetamol. A fost transferat în stare gravă, dar stabilă, la UPU a Spitalului de Urgență din Botoșani și ulterior, la Terapie Intensivă”.

Specialiștii spun că organismul nu poate suporta mai mult de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore. Bărbatul luase însă cate 6.000 de miligrame pe zi, timp de patru zile.

Dr. MONICA ADĂSCĂLIŢEI, director DSP Botoşani: “Și faptul că s-a administrat acest Paracetamol în exces poate fi una din cauzele insuficienței hepatice acute, pacientul prezenta, la internare, insuficiență multiplă de organe, printre care șoi insuficiența hepatică, care a dus și a grăbit decesul”.

Cadrele medicale avertizează din nou că tot mai mulți pacienți cu Covid ajung la spital în stare foarte gravă, după ce preferă să se trateze acasă cu medicamente luate fără acordul doctorului.

Dr. MONICA ADĂSCĂLIŢEI, director DSP Botoşani: „Orice fel de medicament este toxic hepatic prin faptul că se metabolizează hepatic și, administrate fară indicația medicului, pot duce la acest sfârșit tragic”.

Pacienţii cu simptome de Covid 19 trebuie să se prezinte la spital pentru a fi supuşi unui set specific de analize, în vederea determinării gravitații afectării pulmonare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite