Un bărbat de lângă Reşiţa a murit într-un incendiu provocat chiar de el pentru a-și curăța curtea. Autoritățile fac apel la populație să evite astfel de incidente

6 iulie 2022, 12:35

Mai multe apeluri la 112 au anunțat izbucnirea unui incendiu puternic de vegetație pe dealul Driglovăț de lângă Reșița. Pompierii ajunși la fața locului au găsit, pe terenul din apropierea casei, cadavrul unui bărbat.

Maior Ionel Tilca, comandant Detașamentul de Pompieri Reșița: Incendiul s-a extins la o locuință. După aceea am constatat că o persoană a fost identificată intoxicată, căzută și cu arsuri. Când a ajuns echipajul de medici a constatat decesul acesteia. Apelăm cu aceasta ocazie la toți cetățenii să evite, mai ales în aceasta perioada caniculară, folosirea intenționată a focului pentru curățarea curților.

Acest lucru l-a costat viață pe acest om, care dând foc să-și curețe curtea, a scăpat de sub control incendiul. Încercând să-l stingă, probabil s-a intoxicat, a căzut, nu l-a văzut nimeni. Când a fost descoperit a fost prea ziu pentru el.

În ultimele zile, pompierii din Caras Severin au intervenit zilnic pentru stingerea unor incendii de vegetație uscată. Și cei din Timiș sunt în alertă.

Incendiu și într-un lan de grâu din Timiș, între Gătaia, Butin și Semlac. Coloana de fum se întindea pe mai mulți kilometri. Focul a cuprins nu mai puțin de 100 de hectare cultivate cu grâu care aștepta să fie treierat. La fața locului au intervenit pompierii din Deta împreună cu pompierii voluntari de la Gătaia.

Momentan nu se știe de la ce a pornit focul. Temperaturile extreme din ultimele zile, care s-au apropiat de 40 de grade Celsius, au pornit mai multe astfel de incendii pe câmpurile din Timiș, unde au ars fie cereale încă nerecoltate, fie resturi rămase după treierat.

Ministrul de interne spune că în toată tara au fost până acum peste 3300 de misiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată.

Autoritățile îi roagă pe cetățeni să nu ardă resturile de vegetație, mai ales în aceste zile caniculare. Meteorologii au emis în ultima perioadă zeci de atenționări de vreme deosebit de caldă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite