Un bărbat cu tulburări psihice a incendiat ușa de acces în primăria din Cluj-Napoca

21 august 2022, 11:14

Incendiul a fost provocat aseară, în jurul orei 20.00, când individul a ajuns în fața sediului primăriei din Cluj-Napoca și a început să strige.

La un moment dat, a scos o sticlă de benzină și a stropit ușa de lemn, scările și trotuarul după care a aprins focul cu o brichetă.

Incendiul s-a propagat rapid la intrarea în primărie, dar și pe trotuar, însă, din fericire nimeni nu a fost rănit.

După ce a incendiat calea de acces în primărie, individul a părăsit locul faptei. Dar a fost găsit și reținut de polițiști pe o stradă din oraș.

Andreea Vișan, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „Poliţiştii municipiului Cluj-Napoca au reţinut pentru 24 de ore un tânăr în vârstă de 27 de ani cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi tulburare a ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost depistat şI imobilizat de poliţişti, imediat după ce ar fi aprins un recipient care conţinea lichid inflamabil pe treptele din faţa primăriei municipiului Cluj-Napoca, provocând pagube materiale.”

Între timp, compania locală de salubritate a îndepărtat urmele atacului de la sediul primăriei.

Clujenii au fost șocați de incident.

Psihologul Gabriela Groza a încercat să explice de ce a recurs bărbatul la un astfel de gest extrem: „Sunt diverse cauze care pot determina să incendieze. Dacă vorbim de piromanie, e strâns legată de nevoia de control, unii simt că au control supra mediului pentru că au făcut parte dintr-un mediu pe care nu puteau să îl controleze. Dacă aleg să incendiez pentru a demonstra ceva e despre arată că eu mă răzbun….și atunci aleg foarte atent locul, pentru că vreau să transmit un mesaj.”

Bărbatul a fost internat la spitalul de psihiatrie până în 6 august pentru consum de droguri și tulburări de personalitate. El a mai încercat în trecut să incendieze coșuri de gunoi din oraș.

Imediat după aceea, bărbatul a părăsit locul faptei, dar a fost prins de polițiști pe o stradă din apropiere. Este reținut pentru 24 de ore.

Oamenii legii vor să afle ce anume l-a împins pe bărbat la un asemenea gest.

Făptașul nu este la prima abatere de acest fel, el a mai încercat  în trecut să incendieze mai multe coșuri de gunoi din oraș.

În data de 6 august, acesta a ieșit dintr-o clinică de psihiatrie unde a fost internat pentru a-și trata tulburările psihice, dar și adicția de droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă