Un bărbat cu cetățenie dublă, română și palestiniană, cercetat de DIICOT pentru propagandă teroristă

Procurorii DIICOT. Arhivă
Procurorii DIICOT. Arhivă
29 martie 2018, 15:45

Potrivit unui comunicat DIICOT, în urma verificărilor întreprinse a rezultat că suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizații teroriste din Orientul Mijlociu.

Persoana a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, suspectul a manifestat interes pentru acțiunile derulate de organizații teroriste din Orientul Mijlociu, accesând în mod constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalități de a ajunge în Siria și de a comite atentate teroriste.

În cursul zilei de astăzi procurorii DIICOT- Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism au efectuat o percheziţie la domiciliul suspectului situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare și sisteme informatice, se arată în comunicatul DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, substanțelor toxice ori periculoase, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, în scopul comiterii unui act de terorism și promovarea unui mesaj prin propagandă săvârșită prin orice mijloace, în public, cu intenția de a instiga.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite