Un bărbat a murit într-un salon al Spitalului Universitar, ventilat mecanic, pentru că nu erau paturi la ATI

8 ianuarie 2017, 20:53

O femeie e revoltată după ce a fost martora unei scene care pare desprinsă din filmele de groază. Era într-un salon din secţia de gastroenterologie de la Spitalul Universitar, când un pacient a intrat în stop cardiorespirator în jurul orei 9,30. Bărbatul avea nevoie de suport ventilator, dar nu era disponibil niciun pat în secţia de Terapie Intensivă.

Din imagini se poate vedea că bărbatul a fost intubat. Cel mai probabil de către cei de la Terapie Intensivă. În mod normal, ar fi trebuit mutat imediat în secţia ATI şi ajutat de personalul de acolo, dar nu s-a întâmplat asta.

În cele din urmă, în jurul orei 14.oo, a fost preluat de asistentele şi medicii de la ATI, dar nu a mai putut fi salvat. După ce a fost declarat decesul, trupul bolnavului a fost trimis tot în salonul de la etajul 12.

Conducerea spitalului susţine că pacientul a fost ventilat manual mai multe ore de asistentele şi medicul de la gastroenterologie pentru că în acel moment nu era niciun pat liber în secţia de Terapie Intensivă. Din păcate, cazul nu este singular, susţine managerul unităţii. Sunt chiar frecvente cazurile în care pacienţii internaţi la Neurologie şi Gastroenterologie sunt ventilaţi manual de angajaţii secţiilor.

Se ajunge în astfel de situaţii pentru că în spitalele din Capitală vin pacienţi din întreaga ţară, iar locurile sunt insuficiente. Un lucru prea bine cunoscut de autorităţi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite