Un bărbat a murit în Bucureşti, după ce un copac a căzut peste el. Furtuni, ploi și grindină în țară

20 septembrie 2017, 20:17

Vremea violentă a lovit mai întâi în sud- vestul și centrul țării și a ajuns în Muntenia. În Vaslui sunt deja două decese. Până acum, vântul a avut intensitate maximă în Sălaj și Teleorman, cu rafale până la 70 de km pe oră, iar cel mai mult a plouat în Alba: 22 de litri pe metru patrat.

ACTUALIZARE În seara zilei de 20 septembrie, în jurul orei 21.20, pe Șoseaua Viilor din Capitală a avut loc un incident în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața. Din pricina rafalelor puternice de vânt, crengile unui copac s-au rupt și l-au lovit pe I.B, în vârstă de 42  de ani, cauzându-i răni mortale. Potrivit declarației familiei, bărbatul venise să-i aducă un pachet surorii. În momentul în care a coborât din mașină, I.B a fost lovit puternic de copacul rupt.  Chiar dacă în zonă se aflau afișe prinse de o bandă de delimitare, prin care se menționa faptul ca arborele reprezintă un pericol, bărbatul a ignorat avertizarea, iar crengile copacului aflat în curtea imobilului de pe Șoseaua  Viilor, smulse de vânt, l-au  accidentat mortal. La o primă verificare a Direcției Control din cadrul PLMB a reieșit faptul că imobilul în curtea căruia se afla arborele rupt de vânt aparține societății Kandia Dulce SA.” – precizări aduse de Primăria Municipiului București, în cazul incidentului din Șoseaua Viilor, în urma căruia un bărbat a murit lovit de crengile unui copac.

ACTUALIZARE Un bărbat de 42 de ani a decedat, miercuri seara, în Bucureşti, după ce un copac a căzut peste el, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut pe şoseaua Viilor, nr. 45. Bărbatul a murit în urma unei lovituri foarte puternice la nivelul capului. La faţa locului s-au deplasat un echipaj de descarcerare şi o ambulanţă SMURD. În timpul furtunii din București, au căzut 12 copaci și 6 mașini au fost afectate.

La București a căzut grindina.

În județele Cluj, Prahova, Hunedoara, Alba, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Sălaj, Dâmbovița au fost evenimente ușoare, în urma vremii, care au necesitat intervenția pompierilor – cum ar fi înlăturarea de copaci sau golirea apei din beci, a declarat miercuri seara  secretarul de stat Raed Arafat, în direct la TVR. Oficialul a amintit situația dramatică din județul Vaslui unde două persoane au murit lovite de fulger.

Nu am avut o situație dramatică în București sau în țară până în acest moment. Lumea este mai precaută după ce s-a întâmplat la Timișoara, a mai spus Arafat.

Opt copaci căzuţi şi cinci maşini avariate în Bucureşti în urma vremii nefavorabile

Autorităţile au acţionat, miercuri seară, în Bucureşti, pentru îndepărtarea a opt copaci căzuţi pe carosabil, autoturisme sau linii electrice, iar în judeţul Ilfov – pentru extragerea apei din patru subsoluri şi îndepărtarea unui copac căzut pe carosabil, informează ISU Bucureşti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, pagubele au fost înregistrate ca urmare a vremii nefavorabile anunţate de meteorologi.

Oficialii ISU au precizat că cinci autoturisme au fost avariate în Bucureşti şi nu au fost înregistrate victime.

Echipele de intervenţie au fost sesizate să acţioneze la nivelul Bucureştiului în str. Lonea, pentru un copac căzut pe carosabil, în Calea Giuleşti 426, unde un copac a căzut pe fire de electricitate, în strada Cotul Siretului 4, unde o creangă a căzut pe stradă.

Incidente au mai fost semnalate pe bd. Iuliu Maniu 57 (vis-a-vis de Piaţa Veteranilor), unde un copac a căzut pe o maşină şi pe bulevardul Kiseleff, unde au căzut doi copaci – unul in zona Piaţa Presei, unul in zona Arcul de Triumf.

Furtuni cu grindină în Oltenia

Tot Teleormanul pare să fi fost cel mai afectat de grindină, cu bucăți de gheață de aproape 5 centimetri.

În județele Dolj, Mehedinţi şi Gorj, a fost avertizare de fenomene meteo periculoase.  Cele mai mari probleme sunt în zona montană a judeţului, în special la Rânca. A fost grindină, care pe alocuri s-a aşternut în strat de aproape 10 cm. Probleme au fost şi în Defileul Jiului, unde mai mulți copaci doborâți de vânt au căzut fie pe carosabil, fie pe firele electrice.

O ploaie torențială și furtună s-au abătut asupra municipiului Târgu Jiu, iar în jumatate de ora, zeci de străzi au fost inundate. Pentru ca oamenii să rămână în case, autoritățile au pornit alarmele. În Târgu Cărbunești, mai multe blocuri au rămas fără acoperişuri. Vântul le-a smuls și le-a aruncat peste mașinile parcate în zonă. Din fericire, nu sunt victime omenești.

Cod portocaliu de vreme rea în 5 județe, cod galben în restul țării

Meteorologii au emis cod portocaliu de vreme rea în 5 județe, cod galben în restul țării, fără județele Constanța și Tulcea. De asemenea, au fost emise avertizări nowcasting Cod Portocaliu. Județele vizate de avertizarea de cod portocaliu sunt Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea și Bacău. Începând de miercuri ora 16:00, până joi, la ora 10:00, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată în aceste județe și pe arii extinse se vor înregistra cantități importante de apă, cuprinse între 50-70 l/mp.

(w500) Cod portoc

Cod galben este în intervalul 20 septembrie, ora 11 – 21 septembrie, ora 21. În cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării și în zona Carpaților Occidentali pe arii restrânse 50…60 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55…60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65…70 km/h și vijelii.

Cod galben hidrologic

În concordanță cu prognoza meteo, și hidrologii au emis o atenționare Cod Galben valabilă până joi la miezul nopții.  Se pot depăși cotele de atenție în bazinele râurilor Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare, Crişul Repede, Crişul Negru, Ialomiţa, Buzău. Există, astfel, pericol de inundații în județele Satu Mare, Maramureș, Bihor, Sălaj, Cluj, Bistrița Năsăud, Dâmbovița, Prahova și Buzău.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă