Un bărbat a încercat să dea foc steagurilor din faţa Primăriei Timişoara

18 iunie 2022, 14:19

Poliţia a intervenit de urgenţă, după ce gardianul instituţiei a observat gestul acestuia. Individul are 37 de ani, este din judeţul Dolj, și a fost reţinut de poliţiştii timişoreni, sâmbătă, şi i s-a întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere, după ce a încercat să dea jos steagurile arborate în faţa Primăriei Municipiului Timişoara.

Incidentul, care a fost făcut public de către primarul Dominic Fritz, pe Facebook, a avut loc sâmbătă la ora 11.40.

Edilul anunţă că „unele steaguri au fost uşor afectate şi vor fi înlocuite”.

„Această acţiune nu este un protest inocent, ci o faptă penală ce putea uşor să ducă la incendierea primăriei. Acolo ne duce extremismul naţionalist cu care se încearcă otrăvirea comunităţii noastre. Este un semnal de alarmă că ce începe cu vorbe se termină în fapte. Ştim cine sunt părinţii spirituali ai acestor fapte – aceiaşi huligani care au scandat sloganuri xenofobe în faţa casei mele şi care au intrat cu forţă în primărie, cu George Simion în frunte. Voi rămâne ferm în apărarea valorilor timişorene si europene. Nu vom ceda niciun milimetru extremiştilor violenţi”, scrie Dominic Fritz pe reţeaua de socializare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin, a declarat că bărbatul este din localitatea Pleniţa.

Bărbatul a fost observat de un angajat al Primăriei, aflat în clădire, care a anunţat guard-ul Poliţiei Locale, în serviciu la Primărie, iar acesta l-a oprit, imediat sosind în sprijin şi echipajul de intervenţie. Cel în cauză a fost apoi predat poliţiştilor de la Secţia 1, sosiţi şi ei la faţa locului, pentru continuarea cercetărilor„, a afirmat Daniela Seracin.

Biroul de presă al Poliţiei Timiş a precizat că pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere şi este audiat, la sediul Poliţiei, cercetările continuând pentru stabilirea situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite