Un băieţel orfan din Ucraina îi scrie lui Boris Johnson: Vreau ca războiul să se termine mai repede, ca să nu mai moară oameni. Vreau să joc fotbal acasă la Mariupol. Aș vrea ca toți copiii lumii să nu aibă parte de război

Scrisoare către Boris Johnson
Scrisoare către Boris Johnson
19 iunie 2022, 09:37

Ilia Kostushevich, un băiețel de 6 ani, i-a scris o scrisoare lui Boris Johnson ca răspuns la scrisoarea deschisă adresată de acesta copiilor ucraineni. Părinții băiatului au fost uciși într-un bombardament al ruşilor la Mariupol, iar casa lor a fost și distrusă.

Ilia, în vârstă de șase ani, i-a scris o scrisoare premierului britanic, salutând toți copiii Marii Britanii, ca răspuns la scrisoarea deschisă a acestuia.

Anterior, Boris Johnson s-a adresat tuturor tinerilor ucraineni cu cuvinte de sprijin.

Băiatul și-a pierdut părinții în timpul atacurilor cu rachetă asupra Mariupolului. Acum el este îngrijit de o familie din Sloviansk.

Ilia Kostushevich, care a fost salvat de voluntari din Mariupolul asediat, a citit scrisoarea deschisă adresată de premierul britanic copiilor din Ucraina și a decis să îi răspundă. Băiatul a adăugat în plic un steag ucrainean și o fotografie cu pisica sa, Frosia.

Băiatul, care a scăpat din oraşul asediat, a spus că visează ca niciun copil din lume să nu mai cunoască ororile războiul.

„Dragă Boris Johnson! Vreau ca războiul să se termine mai repede, ca să nu mai moară oameni. Vreau să joc fotbal acasă la Mariupol. Aș vrea ca toți copiii lumii să nu aibă parte de război. Salutări tuturor copiilor din Marea Britanie, mulțumim că ne-ați ajutat. O să câştigăm! Am o pisică, Frosia. Vă trimit steagul Ucrainei pe care l-am desenat. Te îmbrățișez strâns”, a scris Illia.

 

 

După vizita din 9 aprilie la Kiev, premierul britanic Boris Johnson s-a arăta profund impresionat de distrugerile văzute în oraş, dar cel mai mult a fost marcat de absența copiilor de pe străzi.

„Când președintele vostru mi-a arătat Kievul luna trecută, absența copiilor și a tinerilor pe străzi și parcuri m-a întristat foarte mult. După începerea invaziei, mulți dintre voi ați fost forțați să plecați.

Ați lăsat în urmă familie, prieteni, animale de companie, jucării și tot ceea ce este familiar, căutând refugiu în stații de metrou, orașe îndepărtate și chiar în alte țări. Nu îmi pot imagina cât de dificil este acest an pentru voi”, a scris Boris Johnson.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite