Un băieţel de 10 ani abandonat la naştere se luptă cu o boală gravă

21 februarie 2017, 20:44

De când s-a născut, fiecare zi a fost de suferinţă. Marian are acum 10 ani. Nu ştie ce este dragostea unei mame. A fost părăsit imediat după ce a venit pe lume. Apoi, medicii i-au pus de mic un diagnostic crunt: insuficienţă renală cronică.

Până acum, a suportat 5 operaţii, dar starea lui nu s-a îmbunătăţit. Face dializă de 3 ori pe săptămână şi are o sondă care trebuie verificată de un medic de 6 ori pe zi. Ţine şi un regim strict, nu are voie să facă efort intens şi ia zeci de medicamente. Merge însă la şcoală. Două zile pe săptămână, pentru ca in rest e la spital.

Pentru Marian, marele noroc e că este înconjurat de oameni care au ajuns să îl iubească – medicii şi angajaţii centrului de plasament în care se află. Marian e prieten si cu jandarmii instituţiei, care il viziteaza mereu de ziua lui. Visează, însă, la o familie adevărată.

Copilul speră că va veni şi ziua în care va avea rinichi sănătoşi. Dar, deocamdată, starea lui nu permite un transplant.

Marian nu este singurul suflet abandonat, care a găsit alinare la străini. În urmă cu o lună, un copil surd de doar un an și 8 luni, ajuns în grija statului, a fost supus unei operaţii de implant cohlear la ambele urechi. A trecut cu bine peste ea, cu sprijinul nepreţuit al angajatelor centrului de plasament, care acum îi este casă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite