Un băiețel în vârstă de șase ani s-a înecat într-un complex acvatic din Deva. Copilul este în comă profundă şi a fost transferat la Timişoara

27 decembrie 2018, 11:51

Scenele s-au petrecut în cel mai mare complex acvatic din Deva şi din vestul ţării. O ambulanţă a fost chemată să preia un copil de şase ani, care s-a înecat într-un bazin. Copilul venise, în a doua zi de Crăciun, să se bălăcească, împreună cu familia. Deşi unitatea are un loc special unde se pot scălda cei mici, băieţelul a ajuns în bazinul intermediar, destinat adolescenţilor, care are o adâncime de 1,6 metri. A intrat acolo împreună cu un adult, dar lăsat ulterior nesupravegheat. A fost observat câteva minute mai târziu, plutind pe fundul bazinului şi scos la suprafaţă.

“Nici în momentul în care i se acordau manevrele de prim-ajutor, cei cu care a venit, adulţii care l-au însoţit pe copil în cadrul complexului, nu erau de găsit”, spune Corina Costea, şef serviciu al complexului acvatic din Deva.

Pentru că micuţul a fost privat de oxigen mai mult de patru minute, a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat până când cordul i-a pornit şi transportat la spital.

„Copilul e în stare gravă, sedat, intubat, e în comă de gradul 4. Diagnosticul este rezervat. Totul depinde de cât de mult doreşte micuţul să lupte pentru viaţa lui”, a precizat Adina Pera Stefanie, managerul Spitalului de Urgenţă Deva.

Angajaţii complexului acvatic spun că toate cele cinci bazine sunt supravegheate de un salvamar şi o asistentă. Dar responsabilitatea pentru siguranţa copiilor revine, în primul rând, adulţilor.

În caz de înec, fiecare secundă este vitală. Cu cât o persoană stă mai mult sub apă, privată de oxigen, cu atât  leziunile cerebrale sunt mai grave. Acum, copilul este internat la spitalul judeţean din Timişoara, unde medicii fac tot posibilul pentru a-l salva.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite