Un băiețel în vârstă de un an și jumătate a ajuns la Terapie Intensivă, în urma bătăilor primite de la mamă. Copilul este în moarte cerebrală. Femeia mai are șase copii și este însărcinată

9 noiembrie 2021, 12:02

Tânăra, mama a 7 copii, și însărcinată în două luni, locuia de câteva săptămâni în comuna Bordei Verde, împreună cu noul iubit. Îl luase cu ea și pe băiețelul de un an și două luni, singurul dintre cei șapte copii de care avea grijă. În urmă cu o săptămână, când concubinul a venit acasă a observat că bebelușul nu se simte bine. Din spusele bărbatului, copilul suferea de mai bine de o lună.

Valentin Georgian, iubitul femeii: „Când am venit acasă, dormea. Am pus să îl trezească și când l-am scos dădea să vomite și m-am dus cu el la spital și pe urmă l-a transferat la București, la Grigore Alexandrescu. Eu l-am dus, că ea stătea cu el așa în casă. Dacă nu veneam de la muncă murea copilul în casă”.

Pentru că avea leziuni craniene foarte grave și se afla în comă profundă, medicii de la Brăila au decis să transfere copilul la București.

Rudele bărbatului spun că femeia de 24 de ani nu avea grijă de micuțul de un an și două luni.

Ancheta procurorilor a scos la iveală detalii șocante despre starea micuțului.

Marinela Coșniță, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila: Acesta prezenta sindromul Silverman, sindromul copilului abuzat, bătut, smucit. Prezenta multiple fracturi cu traiecte diferite, fragmente osoase deplasate, leziuni cranio-cerebrale cu caracter non-accidental. Leziunile cerebrale sunt ireversibile. Copilașul are șanse aproape inexistente de supraviețuire. Creierul nu mai răspunde la stimuli”.

La doar 24 de ani, femeia are deja 7 copii, însă băiatul de un an era singurul care locuia cu ea. Patru dintre copii, făcuți cu primul soț, sunt în grija statului, în județul Buzău. O fetiță de 7 ani este crescută de mama tinerei, iar sora băiețelului agresat este crescută de tată. Bărbatul nu crede însă că tânăra era în stare să își maltrateze copilul.

Reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului caută acum soluții de sprijin pentru toți copiii, mai ales că femeia și-ar putea pierde drepturile părintești.

Femeia a fost arestată preventiv pentru tentativă de omor și violență asupra unui membru al familiei. Dacă va fi găsită vinovată, femeia ar putea sta la închisoare până la 12 ani și jumătate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite