Un băiețel din Kiev a aflat ce înseamnă războiul: Tata o să vândă lucruri ca să-i ajute pe eroi. Poate chiar o să trebuiască să lupte. Credeam că vom merge pe jos două sau trei zile

28 februarie 2022, 06:38

L-am lăsat pe tata în Kiev. Și tata o să vândă lucruri și o să-i ajute pe eroii noștri, armata noastră, s-ar putea chiar să lupte„, spune Mark Goncharuk, prezentat drept „locuitor din Kiev”.

Ca orice copil, judecă timpul altfel decât oamenii mari. Zile de mers, ore de mers, o zi întreagă de mers – noțiuni măsurate doar în oboseala care i se citește pe chip.

Mergeam de vreo 3 ore și tu ne-ai salvat. Credeam că vom merge pentru două sau trei zile. Credeam că vom merge toată ziua, dar tu ne-ai ajutat„, îi spune el celui care filmează.

O femeie aude ce povestește copilul și plânge cu spatele la el.

Familiile din Ucraina sunt sfâșiate de cel mai mare conflict militar de la Al Doilea Război Mondial încoace. După decretarea mobilizării generale, niciun bărbat cu vârsta între 18 și 60 de ani nu a mai putut părăsi țara. Și-au trimis copiii, soțiile și mamele către graniță, ca să ajungă în siguranță în țări unde nu aveau pe nimeni.  Au trecut frontiera după ore sau poate zile de mers pe jos, după cum bine calculase acest băiețel.

Se estimează că peste 400.000 de ucraineni s-au refugiat în țările vecine în 4 zile de când Rusia a declanșat un război fără sens. Acești copii nu ar fi trebuit să afle niciodată ce este războiul.

Valuri de solidaritate cu Ucraina. Oameni simpli, voluntari, preoți vin în ajutorul refugiaților

O echipă TVR a filmat acasă la o familie de etnici ucraineni care găzduieşte o mamă şi pe copiii ei | „M-am trezit dimineaţa să pregătesc copiii pentru școală şi am auzit BUM!”

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite