Un avocat și-a pierdut viața într-un accident rutier după ce a stat împreună cu clientul său 20 de ore la audieri

8 decembrie 2019, 20:04

Pe 3 decembrie, avocatul Ernest Moldoveanu din Pucioasa a mers la Târgoviște ca să își reprezinte un client la DIICOT Dâmbovița. El și clientul lui au fost ținuți 20 de ore pe holuri și la audieri. A doua zi, la ora 6 dimineața când a plecat acasă, de oboseală, a intrat cu mașina pe contrasens și a fost izbit în plin de un tir. Mai avea doar 800 de metri până acasă.

Reprezentanții DIICOT admit că este un caz dramatic, dar se apără și spun că așa e legislația.

„Reţinerea este de 24 ore. În acest timp, procurorul administrează probe, aduce la cunoștință învinuiri, pune în mișcare acțiunea penală și face referatul cu propuneri către instanța. La DIICOT Dâmbovita e un singur procuror.” (Sursa: DIICOT)

Procurorul DIICOT, împreună cu poliția, a avut de făcut în acea zi 36 de percheziții și a audiat 51 de martori și 9 suspecți, dintre care 6 au fost reținuți. E vorba un dosar de trafic de droguri.

Avocatul specializat în drepturile omului Diana Hatneanu spune că procurorii ar trebui să facă totuşi audierile în baza unor programări.

Reprezentanţii Uniunii barourilor de avocați nu au acuzat procurorii de abuzuri în acest caz, dar atrag atentia că şi drepturile avocaţilor trebuie respectate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă