Un avion nigerian a bombardat din greşeală o tabără de refugiaţi. Cel puţin 100 de morţi, dintre care 20 de voluntari ai Crucii Roşii

Generalul-maior Lucky Irabor cel care a ordonat acţiunea
Generalul-maior Lucky Irabor cel care a ordonat acţiunea
17 ianuarie 2017, 21:39

Un angajat al Crucii Roşii a declarat că au fost ucişi 20 de voluntari.

Informaţia a fost confirmată pentru Associated Press, sub anonimat, de un oficial al guvernului implicat în operaţiunea de evacuare a răniţilor din zonă cu elicoptere.

Comandantul militar general-maior Lucky Irabor a confirmat bombardamentul accidental din nord-estul Rann-ului, lângă graniţa cu Camerun.

Aceasta pare să fie prima dată când armata nigeriană recunoaşte o aşa eroare.

Printre răniţi s-ar afla doi soldaţi şi nigerieni care lucrau pentru organizaţia Medici fără frontiere şi Comitetul Internaţioanl al Crucii Roşii, a spus generalul Irabor. Un angajat al Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a declarat pentru Associated Press că 20 de voluntari ai organizaţiei se află printre cei decedaţi.

La rândul său, organizaţia Medici fără frontiere susţine că a numărat, la baza sa din Rann, 50 de corpuri fără viaţă şi că tratează 120 de răniţi. Purtătorul de cuvânt al organizaţiei, Etienne l’Hermitte, a cerut autorităţilor să faciliteze evacuările terestre şi aeriene, spunând că „Echipele noastre medicale şi chirurgicale din Camerun şi Ciad sunt gata să trateze pacienţii răniţi. Suntem în legătură cu oamenii noştri de acolo, care sunt încă în stare de şoc în urma evenimentului”.

Generalul Lucky Irabor a declarat că el a ordonat misiunea bazându-se pe informaţia că insurgenţii Boko Haram se aflau în zona cu acele coordonate geografice. Era prea urgent pentru a presupune o eroare tactică, a spus comandantul.

Generalul Irabor, care este comandantul pentru operații de contrainsurgență din nord-estul Nigeriei, a declarat că Forțele Aeriene nu ar ţinti în mod deliberat civili, dar că va exista o anchetă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Atacuri furibunde ale rușilor asupra Ucrainei