Un avion de pasageri s-a prăbușit în Iran, într-o zonă de munte

18 februarie 2018, 10:31

Nu sunt speranţe că ar fi supravieţuit cineva. Regiunea este una extrem de greu accesibilă terestru, dar şi aerian, pentru că e vreme foarte urâtă şi nu pot fi trimise elicoptere de intervenţie. Aşa se explică şi faptul că nu sunt încă imagini de la faţa locului, deşi au trecut mai bine de 10 ore de la accident. Odată cu lăsarea întunericului, sunt tot mai mici speranţe că ar putea ajunge echipele de salvare. Aparatul de zbor, un bimotor, ATR 72-500, făcea o cursă internă. A dispărut de pe radare la 50 de minute după decolarea din capitala Teheran.

Un avion de linie Iranian s-a prăbuşit, duminică dimineaţă, în sud-vestul Iranului, în regiunea muntoasă Samirom. Erau 66 de oameni la bord: 60 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Aparatul de zbor, un ATR 72, asigura legătura între Teheran şi Yasuj, oraș din sud-vestul Iranului.

Toate serviciile de urgenţă au intrat în alertă. Un elicopter care a încercat să ajungă la locul accidentului nu a putut ateriza din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Potrivit reprezentanților Semilunei Roșii iraniene, în zona în care s-a prăbușit avionul, Munţii Zagros, era ceață. Potrivit altor surse, a fost furtună de zăpadă.

Nicio persoană de la bord nu ar fi supraviețuit, a anunțat inițial la televiziunea națională purtătorul de cuvânt al companiei de zbor.

Mohammad Tabatabai: ‘După căutări în zona unde s-a prăbuşit avionul, am fost informaţi că toate persoanele la bord şi-au pierdut viaţa’.

Însă anunţul că nu există supravieţuitori a fost retras, pentru că echipele de intervenţie nu ajunseseră la locul catastrofei.

Compania Aseman Airlines căreia îi aparține avionul efectuează curse interne dar și internaționale.

Un accident similar a avut loc în 2014. Atunci, 39 de persoane au murit după în prăbuşirea la sud de Teheran a unui aparat Antonov 140 al companiei iraniene Sepahan. Avionul efectua o legătura internă între Teheran şi oraşul Tabass.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite