Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă Chitila. Două persoane sunt rănite

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă Chitila
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit lângă Chitila
10 august 2021, 13:11

Alarma s-a dat în jurul prânzului, după ce piloții avionului ultraușor, aflați într-un zbor de agrement, au pierdut legătura cu turnul de control.

Avionul s-a prăbușit pe acest câmp aflat la câteva sute de metri de mai multe depozite și aproximativ 1 km de localitatea Chitila, acolo unde sunt mii de locuințe. Astfel, s-a evitat o tragedie.

Salvatorii veniți la fața locului au găsit doi bărbați conștienți însă în stare de șoc.

Avionul este un model Pipistrel Alpha Trainer, construit în 2014. Un aparat de zbor fabricat în Italia și care atinge o viteză maximă de 220 de km la oră. Pe site-ul producătorului, în dreptul acestui model este specificat faptul că are un sistem de salvare cu parașută balistică pentru toată aeronava. Nu se știe de ce nu s-a declanșat în acest caz. Anchetatorii iau în calcul ca vremea să fi jucat un rol în prăbușirea avionului.

Unul dintre piloții aeronavei este un mare pasionat al aparatelor de zbor de mici de dimensiuni. Iar norocul a ținut cu acesta și în 2014, atunci când a fost implicat într-un accident aviatic similar, în Mehedinți. Avionul care s-a prăbușit era scos la vânzare pentru aproximativ 73 de mii de euro.

________________________________________________________________

Elicopterul SMURD a aterizat în zona accidentului și a identificat două persoane rănite, conștiente – un bărbat de 38 și altul de 72 de ani.

În urma evenimentului nu s-a produs un incendiu. Din primele informații rezultă că este un avion privat.

O victimă a fost preluată de ambulanța SMURD și una de un elicopter SMURD. Cei doi răniți vor fi transportați la Spitalul Floreasca.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite