Un avion cu destinația Varșovia a aterizat de urgență pe Aeroportul Otopeni, din cauza unei amenințări cu bombă la bord. Alerta a fost falsă

25 octombrie 2018, 16:52

Au fost momente de panică astăzi pe aeroportul Henri Coandă. Un avion, care a decolat din Georgia și trebuia să ajungă la Varșovia, a aterizat de urgență la Bucureşti.

Asta, după ce o femeie a sunat și a spus că aeronava va exploda în aer. Cei 173 de pasageri au fost debarcaţi în câteva minute, imediat ce avionul a aterizat.

Potrivit procedurii, ofițerii SRI au activat celula de criză. Aeronava şi bagajele pasagerilor au fost atent verificate, dar nu s-a descoperit nimic suspect.

O maşină a SRI, care se îndrepta spre Aeroport, a fost implicată într-un accident, în zona Străuleşti. Autoutilitara, care aparține Brigăzii Antitero, a intrat în coliziune cu o altă maşină. Nu au fost victime.

ACTUALIZARE 22.00 Aeronava Wizzair a decolat, joi seară, de la Bucureşti către Varşovia, la ora 21.12, potrivit Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).  Cei 173 de pasageri care se aflau la bord şi-au continuat cursa către Varşovia.

ACTUALIZARE 19.30 În timpul verificărilor aeronavei și bagajelor, nu s-a descoperit nimic suspect.

ACTUALIZARE 19.10 Procedurile  de verificare a aeronavei s-au încheiat în urmă cu puțin timp. Vlad Ungar a transmis toate informațiile, în Telejurnalul de la ora 19.00.

ACTUALIZARE Toți pasagerii și echipajul au fost debarcați și a fost inițiată verificarea aeronavei și a bagajelor, aceasta fiind în curs. Siguranța și securitatea rămân principalele priorități Wizz Air, iar compania nu tolerează nicio tentativă de periclitare a acestora. Situația este de acum de competența autorităților, au transmis reprezentanții companiei.

Aeronava făcea legătura între orașul georgian Kutaisi și capitala Poloniei. Apelul privind amenințare cu bombă a fost primit din Tbilisi, capitala Georgiei.

La aeroportul Otopeni a fost instituită celula de criză  și procedura standard în astfel de situații.

O echipă pirotehnică a SRI scanează bagajele și aeronava.

(w500) Un avion a

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite