Un avion a revenit pe aeroportul din Cluj Napoca, după ce un motor a fost avariat

2 aprilie 2018, 08:05

„Doamnelor şi domnilor, domnul comandant ne-a informat că, din cauza unei erori a funcţionării motorului stâng, această aeronavă va ateriza din nou pe aeroportul Cluj Napoca, pentru a face verificările necesare”. Acesta este anunțul oficial, prin care cei 80 de pasageri ai avionului Blue Air au fost anunțați că aeronava are o problemă și se va întoarce pe aeroportul din Cluj Napoca. Trecuseră 44 de minute de la decolare. Unii călători au povestit că imediat după ce avionul s-a desprins de sol, au auzit un zgomot puternic pe partea stângă a avionului.

Comandantul a decis, ca măsură de siguranţă, să revină la Cluj Napoca. Iar avionul a survolat aeroportul, pentru a consuma carburantul din rezervoare. Aparatul a fost așteptat pe pistă de echipajele de intervenție care au evacuat rapid pasagerii.

Și au ajuns în București în cursul nopții. Compania de zbor a anunțat că echipajul nu a cerut asistență la aterizare, iar revenirea pe pistă s-a realizat normal. siguranța pasagerilor nu a fost pusă în pericol. Cel mai probabil, problemele au fost provocate de o pasăre care a lovit motorul sau de un corp străin care a fost aspirat la decolare.

Specialiștii companiei și cei ai aeroportului din Cluj au început anchete pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

 

ACTUALIZARE Conform unui comuinicat transmis de compania Blue Air, incidentul de pe Aeroportul Internațional Cluj – Napoca a fost cauzat de ingestia unui FOD (foreign object debris), cel mai probabil o pasăre.

„Situația în care a fost implicată o aeronavă Blue Air, aseară, pe Aeroportul Internațional Cluj – Napoca a fost cauzată de ingestia unui FOD (foreign object debris), cel mai probabil – o pasăre sau un animal de mari dimensiuni.

 

(w500) Imagini cu

Aeronava Blue Air 0B3101, aflată în perfectă stare de funcționare, a decolat, conform programului de zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca duminică, 1 aprilie, la ora 21.41, cu destinația Aeroportul Henri Coandă. La scurt timp după decolare aeronava s-a reîntors in siguranta pe Aeroportul Cluj și a aterizat la ora 22.25.

În urma inspecției realizată de echipa noastră tehnică s-a concluzionat faptul că motorul a fost impactat în urma ingestiei unui FOD, un animal sau o pasăre, chiar la ridicarea aparatului de la sol. După cum se observă și din imaginile atașate prezentului comunicat de presă, motorul prezintă semnele clare ale ingestiei ingestia unui corp extern (FOD) la decolare.

Comandantul a decis, pe baza procedurilor si a compententelor sale, revenirea pe aeroportul Cluj-Napoca. Echipajul nostru nu a solicitat asistență la aterizare, revenirea pe pistă s-a realizat normal și, în niciun moment al zborului, siguranța pasagerilor Blue Air nu a fost pusă în pericol.

Dorim să mulțumim echipajului nostru pentru modul impecabil în care au gestionat întreaga situație.

O altă aeronavă Blue Air a decolat de pe Aeroportul Otopeni cu destinația Aeroportul Internațional Cluj pentru preluarea pasagerilor și s-a reîntors la București la ora 02.35”

Specialiștii companiei și cei ai aeroportului din Cluj au început anchete pentru a stabili cauzele exacte ale incidentului.

…………………………………………………………………………………………………………………

Pasagerii povestesc că aparatul a început să trepideze și se auzea un zgomot puternic. După 30 de minute de survol al aeroportului, căpitanul a anunțat că au o problemă la motor și că vor ateriza tot la Cluj.

Pe pistă, avionul a fost aşteptat de maşini de pompieri.

Pasagerii au fost debarcaţi si au așteptat până după miezul nopții, când au decolat spre Capitală cu altă aeronavă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite