Un autocar din Macedonia de Nord a luat foc pe o autostradă din Bulgaria. Peste 46 de persoane, între care 12 copii, și-au pierdut viața

23 noiembrie 2021, 07:51

Era în jurul orei 2 noaptea când autocarul cu 53 de oameni la bord s-a răsturnat în vestul Bulgariei, la doar 40 de km de capitala Sofia și a luat foc. Șapte persoane au reușit să se salveze din infern și sunt spitalizate.

Premierul Macedoniei de Nord a vorbit cu un supraviețuitor care i-a spus că dormea când să fost trezit de o explozie.

De asemenea, potrivit primelor indicii de la fata locului, vehiculul a lovit și o barieră de protecție a autostrăzii. Șeful executivului de la Sofia și ministrul de Interne au mers imediat la locul accidentului.

Potrivit ambasadei macedonene la Sofia, majoritatea victimelor sunt cetățeni ai Republicii Macedonia de Nord. 12 din cei 46 de morți sunt copii.

Autocarul efectua o cursă de la Istanbul la Skopje, iar pasagerii erau turiști care se întorceau după o excursie de weekend în Turcia.

Identitatea victimelor se va face pe baza probelor ADN și este un proces care va dura.

Între timp, în capitala Macedoniei de Nord rude ale celor aflați în excursie au mers la agenția de voiaj care a organizat sejurul supărați că nu li se oferă informații.

Nu este clar dacă mașina a luat foc înainte sau după ce a ieșit de pe carosabil. Eroare umană sau defecțiune tehnică sunt deocamdată ipotezele acestei tragedii, cea mai mare produsă vreodată pe drumurile Bulgariei.

Nu este exclusă nici ipoteza în care șoferul ar fi adormit la volan sau chiar a decedat în momentul impactului, motiv pentru care nu a putut deschide uşile pentru ca pasagerii să se salveze din flăcări.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă