Un autocar cu muncitori sezonieri s-a răsturnat în Germania: 49 de oameni au fost răniți, dintre care opt sunt români

23 august 2017, 15:43

Accidentul a avut loc la nord de oraşul Dortmund. Şoferul ar fi pierdut controlul asupra vehiculului, cel mai probabil din cauza unei defecţiuni. Ministerul de Externe anunţă că opt români răniţi au fost externaţi după ce au primit îngrijiri. Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul, păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă, în funcţie de solicitări.

Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 persoane, din care aproximativ 40 cetățeni români, informează MAE.

„Ambasada României la Berlin gestionează cu prioritate cazul şi păstrează în permanenţă legătura cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări. Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autoritățile locale germane este în curs de desfășurare, MAE urmand să transmită informații actualizate pe măsura obținerii acestora”.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514,  +49 30 21239516,  apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice- +49 16 090884680.

ORA 15.43 Șase persoane au fost rănite grav miercuri după ce un autocar în care se aflau muncitoare sezoniere române s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul țării, informează agenția DPA și cotidianul local Neue Osnabruecker Zeitung, în ediția online, citat de Agerpres.

Conform poliției germane, în autocar se aflau aproape în exclusivitate românce, care lucrau ca muncitoare sezoniere în agricultură.

Potrivit primelor informații, șase persoane au suferit răni grave, iar 38 au fost rănite ușor.

Accidentul s-a produs în jurul orei locale 10.30, când autocarul în care se aflau aproximativ 50 de persoane a derapat și s-a răsturnat pe o șosea între Bad Essen și Schwagstorf, în apropiere de Bohmte-Leckermühle.

La locul accidentului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, mașini de pompieri, 17 ambulanțe și două elicoptere. Unul din pasageri a rămas prins sub autocar, fiind necesară intervenția pompierilor pentru a fi descarcerat.

Poliția a închis complet circulația pe șoseaua B 51, urmând să o redeschidă în jurul orei locale 16.00.

În districtul Osnabrück a fost pusă la dispoziție o linie telefonică gratuită, cu numărul 0541/500300, la care se oferă informații, inclusiv în limbile română și polonă, celor care se tem că printre răniți se află și persoane apropiate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite